În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hramul Parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” din Cluj‑Napoca
În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, miercuri, 16 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit în Parohia „Sfântul Matei” din Cluj-Napoca, cu prilejul hramului bisericii parohiale și a împlinirii a 20 ani de la punerea pietrei de temelie.
În Biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” și „Duminica Sfinților Români”, IPS PărinteMitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Pocăința este pregătirea pentru Crăciun”, în cadrul căruia a subliniat importanța pocăinței și a vorbit despre chemarea la apostolat a Sfântului Matei, unul dintre cei 12 ucenici ai Mântuitorului Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi clujeni. La chinonic, interpreta de muzică populară Elena Ștefănuț a cântat pricesne.
La finalul slujbei, preotul paroh Mircea-Marian Andreica a mulțumit IPS Mitropolit Andrei şi tuturor celor prezenți.
Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei”, situată în cartierul clujean Mănăștur, a fost înființată în anul 2001, fiind singura cu acest hram din municipiul Cluj-Napoca.
Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la 16 noiembrie 2002, de vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș. În anul 2005 au început lucrările de construcţie la biserica din zid, edificată în stil brâncovenesc, după un proiect realizat de arhitectul Livia Câlția și inginerul Ioan Sora, ambii din București. Lăcașul de cult a fost târnosit la 12 decembrie 2021, de către IPS Părinte Mitropolit Andrei. În prezent, biserica este pregătită pentru a fi împodobită cu pictură în tehnica frescă. În perioada când biserica parohială s-a aflat în construcție, în proximitatea ei a fost ridicată o bisericuță din lemn, unde s-a slujit până la sfințirea lăcașului.
Comunitatea parohială este păstorită de pr. paroh Mircea-Marian Andreica, avându-l alături pe pr. conf. dr. Marin Cotețiu, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, secția Artă Sacră.