În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hramul Parohiei „Sfântul Apostol Toma” din cartierul clujean Mărăști
În Duminica a 19-a după Rusalii, 2 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în Parohia „Sfântul Apostol Toma” din cartierul clujean Mărăști.
Ierarhul a liturghisit în parohia din cartierul clujean cu prilejul prăznuirii hramului cu anticipație, Sfântul Apostol Toma fiind pomenit în calendarul ortodox la data de 6 octombrie. IPS Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le credincioșilor prezenți despre pragmatismul iubirii vrăjmașilor. La finalul slujbei, preotul Marius Goga a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, precum și tuturor ctitorilor și binefăcătorilor.
Pentru implicarea activă în viața Bisericii, în semn de prețuire și recunoștință, IPS Părinte Mitropolit Andrei a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, lui Ioan Pop, directorul general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Cluj, preotesei Ilișca Goga și Lianei-Ancuța Coman. Simion Mureșan și Teofil Mureșan au primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar Liviu Neag, directorul RATUC Cluj-Napoca, a primit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”.
La slujbă au fost prezente oficialități civile și militare, numeroși credincioși și copii care s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
Parohia clujeană „Sfântul Apostol Toma” a fost înfiinţată în anul 1993. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1996, iar un an mai târziu au început lucrările de ridicare a lăcașului de cult, prin implicarea pr. paroh Dănuț Goga. În septembrie 2006, lăcașul a fost sfinţit de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania.
Biserica a fost construită în formă de cruce și are o singură turlă. Un element unic în arhitectura sa îl constituie mozaicurile exterioare, care îi reprezintă pe cei doisprezece Apostoli. Comunitatea parohială este păstorită de preoții Dănuț Goga și Marius Goga.