Primul Episcop ortodox român al Irlandei și Islandei, Preasfințitul Părinte Nectarie, a fost întronizat sâmbătă, 11 ianuarie 2025. Ceremonia a avut loc în biserica Parohiei „Sfântul Columba”-Dublin
Hramuri de Sfânta Treime în Transilvania
Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat luni, de Sfânta Treime, Sfânta Liturghie la hramul mănăstirii de la Soporul de Câmpie, judeţul Cluj. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, iar la sărbătoare au participat sute de credincioşi veniţi atât din satele învecinate, cât şi de la Câmpia Turzii, Turda şi Cluj-Napoca. Mănăstirea a luat fiinţă ca şi schit în 1992. Piatra de temelie a fost pusă de vrednicul de pomenire arhiepiscop Teofil Herineanul, iar în toamna aceluiaşi an au fost înălţate zidurile bisericii. În 1994 schitul s-a transformat în mănăstire, iar un an mai târziu a fost instalată noua obşte, după cum a precizat stareţul mănăstirii, pr. Irineu Panes. Biserica mănăstirii a fost sfinţitiă în 2002 de Înalt Preasfinţitul Irineu, actualul Arhiepiscop de Alba Iulia.
Preasfinţitul Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de 10 preoţi şi diaconi. În cuvântul de învăţătură, ierarhul le-a vorbit sutelor de credincioşi prezenţi despre Sfânta Treime, ca izvor al vieţii creştinilor. Tot de praznicul Sfintei Treimi, Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica "Sfânta Treime" din Zalău, cu prilejul sărbătoririi hramului acestui lăcaş de cult. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa l-a hirotonit pe diaconul Florin Ardelean preot pe seama Parohiei Mineu, Protopopiatul Zalău. După terminarea Primului Război Mondial şi realizarea unirii Ardealului cu România la 1 Decembrie 1918, s-a dorit în Zalău construirea unei biserici ortodoxe, deziderat realizat între anii 1925 şi 1927, prin zidirea actualei biserici cu hramul "Sfânta Treime", aceasta fiind prima biserică românească din cărămidă ridicată în oraş. (Pr. Florin C. Ghiţ, pr. Gabriel Gârdan)