La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Hramuri în Sălaj şi Maramureş
Mănăstirea Voivodeni din Episcopia Sălajului s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare cu prilejul hramului. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor de 31 de preoţi şi diaconi.
Un mare prilej de bucurie duhovnicească a fost aducerea, cu acest prilej, de la Mănăstirea Bistriţa, judeţul Vâlcea, a moaştelor Sfântului Grigorie Decapolitul. Racla cu sfintele moaşte a fost însoţită de o delegaţie de monahi şi monahii, în frunte cu părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului şi stareţ al Mănăstirii Voivodeni, şi maica Mihaela Tamaş, stareţa Mănăstirii Bistriţa. De asemenea, Mănăstirea maramureşeană Botiza şi-a sărbătorit hramul, prilej cu care mii de credincioşi din toată ţara au participat la sfintele slujbe. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.