În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Hristos împărtăşit copiilor“ din parohia Tudor Vladimirescu
Copiii din parohia Tudor Vladimirescu participă în fiecare săptămână la Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“. În prezent, cei 40 de beneficiari se adună în Biserica „Sf. Voievozi“, urmând ca, după terminarea lucrărilor la casa socială a parohiei, activitatea catehetică să se desfăşoare în noua clădire.
Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“ din parohia Tudor Vladimirescu, Protopopiatul Săveni, a început după sărbătoarea Învierii Domnului de anul trecut şi a continuat până în vară. Pe perioada vacanţei, întâlnirile săptămânale cu tinerii şi copiii din parohie nu au mai avut loc, întrucât mulţi dintre ei au plecat în vacanţă la bunici. În toamna anului trecut, programul a fost reluat, iar de atunci se desfăşoară în fiecare joi. După cum ne-a relatat pr. paroh Ionuţ Miorcăneanu, cei 40 de beneficiari ai programului (20 la grupa I şi 20 la grupa a II-a) sunt interesaţi de activitatea catehetică. „Întâlnirile noastre s-au desfăşurat conform progra-mului, după ghidul catehetic, iar copiii au fost prezenţi mereu în număr mare în sfânta biserică. Au fost stimulaţi atât de cărţile care au venit de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cât şi de o excursie care va avea loc în primăvara acestui an. Ca parte a lecţiei catehetice, băieţilor li s-a permis să intre în sfântul altar, pentru a avea un contact mai apropiat cu obiectele de cult care se găsesc aici“, a explicat pr. paroh Ionuţ Miorcăneanu. „Părinţii sunt încântaţi că micuţii pot afla atâtea lucruri despre Dumnezeu“ În parohia Miron Costin se construieşte în prezent o casă praznicală care va fi folosită şi pentru întâlnirile din cadrul Programului „Hristos împărtăşit copiilor“. Ulterior, se va achiziţiona un videoproiector pentru vizionarea filmelor religioase. „Am început să strâng anumite filme şi documentare despre mănăstiri, care vor fi vizionate de copii o dată la două săptămâni. Părinţii sunt încântaţi că micuţii pot afla atâtea lucruri despre Dumnezeu şi despre Casa Lui. Sunt bucuroşi pentru că, o dată pe săptămână, copiii reuşesc să vină la biserică, în afara slujbelor din duminici şi sărbători“, a mai adăugat pr. paroh. La începutul anului 2009, au fost demarate lucrările de renovare a exteriorului Bisericii „Sf. Voievozi“, care au debutat cu înlocuirea acoperişului. Sfântul lăcaş este din grinzi de stejar masiv, de aceea, la exterior a început placarea pe orizontală cu lambriu, lucrare care va fi terminată anul acesta. Construcţia casei sociale a început în anul 2008, când s-au obţinut mai întâi avizele necesare ridicării acesteia. „Am reuşit să turnăm temelia. Un fiu al satului nostru ne-a ajutat cu material lemnos pentru acoperişul casei sociale. De asemenea, anul acesta vom renova gardul ce împrejmuieşte biserica noastră“, a mai spus, în încheiere, pr. Miorcăneanu.