Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
„Hristos împărtăşit copiilor“, în parohia ,,Pogorârea Sfântului Duh“ din Rădăuţi
În parohia "Pogorârea Sfântului Duh" din Rădăuţi au debutat în toamna anului 2009 activităţile din cadrul proiectului "Hristos împărtăşit copiilor". Pentru a răsplăti implicarea deplină a copiilor în proiect, la mijlocul acestei luni a fost organizat un pelerinaj la mănăstirile şi obiectivele din judeţul Neamţ.
Copiii din parohia "Pogorârea Sfântului Duh" din Rădăuţi şi elevii clasei a III-a A de la Şcoala Generală Numărul 4 "Regina Elisabeta" din Rădăuţi participă din toamna anului 2009 la activităţile catehetice derulate sub îndrumarea părintelui paroh Nicolae Vîrtea. Efortul beneficiarilor acestui program a fost încununat prin organizarea unui pelerinaj la mănăstirile sau obiectivele turistice din judeţul Neamţ. "Pentru a le insufla dragostea de neam şi de Biserică, dar şi pentru a ne apropia mai mult de sufletele celor mici am efectuat cu aceştia o excursie. Pelerinajul a fost subvenţionat de parohie, iar obiectivele vizate au fost mănăstirile şi casele memoriale din zona Neamţului. Am început anul acesta activităţile catehetice cu binecuvântarea şi îndrumarea Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, orientându-ne după ghidul catehetic. Am insistat pe aspectul practic al credinţei, vorbindu-le despre importanţa rugăciunii ca legătură zilnică cu Dumnezeu, dar şi despre importanţa iertării ca normalizare a legăturii cu Dumnezeu şi cu semenii prin Sfânta Taină a Spovedaniei. Pentru a experimenta ei înşişi legătura cu Dumnezeu prin rugăciune în intimitatea locuinţei lor, fiecare copil, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, a primit în dar, într-o ţinută grafică deosebită, câte o carte de rugăciuni", a declarat pr. paroh Nicolae Vîrtea. Daruri pentru copiii cei mai evlavioşi Copiii au fost invitaţi să participe activ la Sfânta Liturghie în cadrul căreia să rostească Simbolul Credinţei în faţa sfintelor uşi la momentul potrivit. Ei au avut şi bucuria de a beneficia gratuit de reviste, iconiţe şi cruciuliţe, trimise de Înalt Preasfinţitul Pimen. La acestea s-au adăugat şi catehismele subvenţionate parţial de parohie. La finalul anului şcolar, la premiere, copiii cei mai evlavioşi şi cu prezenţa cea mai mare la Sfânta Liturghie au fost plăcut surprinşi să primească din partea Bisericii premii speciale. "Părinţii au fost încântaţi de activităţile catehetice ale parohiei noastre, exprimându-şi pe de o parte recunoştinţa, iar pe de altă parte apropiindu-se ei înşişi mai mult de sfânta biserică. După această experienţă, noi, preoţii, credem că, pentru dezvoltarea de mai târziu a omului, e foarte important ce seminţe îngropăm în prima frăgezime a sufletului său şi chiar dacă aceste lucruri o vreme vor fi uitate, este foarte posibil ca, după ani întregi de rătăcire, acestea să fie redescoperite, reevaluate, trăite şi practicate la intensitate maximă", a adăugat pr. paroh Nicolae Vîrtea. (C. Ciofu)