La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
„Iar facerea de bine şi întrajutorarea să nu le daţi uitării!“
Paraclisul mitropolitan „Sf. Nicolae“ Domnesc, în parteneriat cu Fundaţia medicală „Providenţa“ şi Fundaţia WorldVision România, a împărţit daruri, alimente şi îmbrăcăminte la 20 de familii cu 66 de copii, a identificat persoanele cu probleme de sănătate dintre aceştia, oferindu-le servicii medicale şi medicamente gratuite.
Paraclisul mitropolitan „Sf. Nicolae“ Domnesc, în parteneriat cu Fundaţia Medicală „Providenţa“ şi Fundaţia WorldVision România, a iniţiat un proiect de sprijin pentru copii numit „Iar facerea de bine şi întrajutorarea să nu le daţi uitării!“ cu ocazia sărbătoririi Sf. Ierarh Nicolae. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, în dimineaţa zilei de 5 decembrie, pr. Constantin Naclad, coordonatorul Paraclisului mitropolitan „Sf. Nicolae“ Domnesc, alături de angajaţii Bisericii, o echipa medicală a Fundaţiei medicale „Providenţa“, formată din medic, asistent medical şi asistent social, şi angajaţi ai Fundaţiei WorldVision România s-au deplasat în satul Broşteni, comuna Vlădeni, judeţul Iaşi, unde, cu sprijinul preotului paroh Ovidiu Mancaş şi al asistentei sociale Ciobanu Mihaela de la primăria comunei, au împărţit daruri, alimente şi îmbrăcăminte la 20 de familii cu 66 de copii, au identificat persoanele cu probleme de sănătate dintre aceştia, oferindu-le servicii medicale şi medicamente gratuite.
Frumos aşezaţi la rând, lustruiţi, pantofii copiilor aşteptau la rând cu nădejdea că Sf. Nicolae va trece şi pe la casele lor. „Bucuria din ochii lor a însemnat pentru noi sărbătorirea hramului bisericii noastre. Vom merge la slujba Vecerniei în această seară cu mult mai luminaţi sufleteşte. Să ne ferim a-i judeca, a-i nedreptăţi pe cei care din diverse împrejurări au ajuns aşa, să-i ajutăm căci aşa cum frumos spunea Părintele Galeriu: «Nu ştii care dintre ei e Hristos». Numai împreună vom putea face lucruri mari“, a spus pr. Constantin Naclad.
Dr. Alina Miclescu, medic specialist Medicină internă în cadrul Fundaţiei medicale „Providenţa“, a evidenţiat necesitatea urgentă a reluării unor astfel de acţiuni, starea de sănătate a multora dintre cei vizitaţi din astfel de zone fiind una îngrijorătoare. Pe lângă îmbrăcăminte, dulciuri şi alimente de bază fiecare familie a primit produse de curăţenie, detergent, săpun, paste şi periuţe de dinţi pentru că menţinerea curăţeniei corpului constituie o condiţie esenţială pentru păstrarea sănătăţii.