De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
În aşteptarea hramului Mănăstirii Maglavit
Săptămâna viitoare, sâmbătă, 8 septembrie, de praznicul "Naşterii Maicii Domnului", Mănăstirea Maglavit, din judeţul Dolj, îşi va serba hramul. Credincioşii sunt aşteptaţi din seara zilei de vineri, atunci când se va oficia Privegherea. A doua zi, IPS Mitropolit Irineu va oficia Sfânta Liturghie pe o esplanadă special amenajată în faţa bisericii.
Mănăstirea Maglavit a fost temeluită la data de 14 septembrie 1935, de către episcopul râmnicean Vartolomeu Stănescu. Poartă ca hramuri "Izvorul Tămăduirii" şi "Naşterea Maicii Domnului". Existenţa ei se leagă de persoana lui Petrache Lupu, un localnic din Maglavit, care a avut mai multe viziuni pe locul pe care stă astăzi ridicată mănăstirea. Ultima dorinţă a "păstorului vizionar" a fost aceea de a fi înmormântat în locul unde L-a văzut pe Dumnezeu. Din diferite motive, în anul 1994 (anul morţii sale), dorinţa nu i s-a îndeplinit. În 1999, Nestor Vornicescu, mitropolitul Olteniei, a promis familiei că va muta osemintele lui Petrache Lupu în apropierea mănăstirii, întocmai cum îşi dorise. Anul trecut, la 29 mai, făgăduinţa mitropolitului Nestor a fost împlinită de către succesorul său în scaunul chiriarhal, Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a adus rămăşiţele pământeşti ale ciobanului din cimitirul comunei şi le-a aşezat în faţa bisericii mănăstirii. La acest eveniment au luat parte mii de credincioşi veniţi din toată Oltenia.