În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Inaugurarea primul muzeu parohial din Bucureşti
Ieri, 2 februarie 2010, cu ocazia sărbătorii Întâmpinării Domnului, la Biserica Domnească de la Curtea Veche, cu hramurile „Buna Vestire“ şi „Sfântul Antonie cel Mare“, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit muzeul parohiei, care conţine obiecte de cult din tezaurul celei mai vechi biserici din Capitală.
După săvârşirea slujbei de sfinţire a muzeului care adăposteşte obiecte de cult aparţinând celei mai vechi biserici din Capitală, dintre care unele datează de la sfârşitul secolului al XVII-lea, din timpul Sfântului domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, iar altele au fost donate de domnitorul Nicolae Mavrocordat la jumătatea secolului al XVIII-lea, Întâistătătorul Bisericii noastre a rostit un cuvânt de învăţătură. Preafericirea Sa a subliniat că un muzeu se organizează cu multă migală, cu multă cheltuială, cu multă pricepere şi se întreţine cu multă responsabilitate, iar aceste daruri care au fost oferite Bisericii, icoane, potire, cruci, epitafuri, sunt obiecte care ne trimit la persoanele dăruitoare, la ctitori, la binefăcători, la miluitori. „Deodată cu respectul pentru artă trebuie să cultivăm şi cea mai mare artă, arta comuniunii cu Dumnezeu şi între generaţii. Trebuie să adăugăm, pe lângă partea culturală, partea cultuală a respectului. Conservarea este respectul de bază, dar care nu este deplin. El se întregeşte atunci când pomenim în rugăciunile noastre pe donatori. Pe cei în viaţă îi pomenim pentru sănătatea şi mântuirea lor, iar pe cei ce au trecut la viaţa veşnică îi pomenim zicând că ne rugăm pentru odihna lor împreună cu drepţii şi sfinţii şi pentru mântuirea sufletelor lor şi zicem veşnică pomenire. Dacă îi pomenim pe ei sperăm că şi alţii ne pomenesc pe noi şi nu întrerupem pomenirea aceasta care este o cultură a comuniunii de-a lungul timpului, mai tare decât uitarea, mai tare decât mormântul, mai tare decât moartea“, a spus Patriarhul României. Preafericirea Sa a oferit pentru muzeul parohial al Bisericii Domneşti de la Curtea Veche, în semn de preţuire, de binecuvântare şi de felicitare, volumul „Domnitorii şi ierarhii Ţarii Româneşti. Ctitoriile şi mormintele lor“, iar părintele Gheorghe Zaharia, parohul bisericii, a mulţumit Părintelui Patriarh Daniel pentru grija şi atenţia deosebite, precum şi pentru darul oferit.