De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Înhumarea părintelui Ilie Moldovan la Albeşti
Părintele Ilie Moldovan a fost înhumat duminică, în satul natal, Albeşti, judeţul Mureş, în prezenţa familiei, a fiilor duhovniceşti, a numeroşi clerici, conduşi de Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Trupul neînsufleţit al părintelui profesor a fost prohodit sâmbătă, în Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde s-a oficiat Sfânta Liturghie, urmată de slujba înmormântării oficiată de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfinţitul Episcop-vicar Andrei Făgărăşanul, înconjuraţi de un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi. La finalul slujbei, sicriul cu trupul părintelui a fost purtat în procesiune în jurul Catedralei mitropolitane "Sfânta Treime", apoi a fost condus pe ultimul drum, către Albeşti, judeţul Mureş, localitatea natală a părintelui.
IPS Irineu, prezent la înmormântarea din cimitirul comunei Albeşti, a elogiat personalitatea celui adormit. "Părintele Ilie Moldovan a fost preotul devotat Bisericii lui Hristos, profesorul de teologie pătruns de frumuseţea şi valoarea adevărurilor veşnice pe care le propovăduia, cu entuziasm unic, de la amvon şi catedră. Însufleţit de dragoste fierbinte faţă de neamul românesc, a străbătut ţara în lung şi în lat spre a face cunoscute valorile noastre etnice, spre a contribui la îmbunătăţirea morală a acestui popor", a spus IPS Irineu. (O.R.)