Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Înnoire la Mănăstirea Ionești din județul Argeș
Obștea monahală de la mănăstirea argeșeană „Sfânta Treime”-Ionești a trăit duminică, 3 iulie, momente de mare bucurie cu ocazia sfințirii noului Altar de vară cu hramul „Sfinții Părinți Ioachim și Ana de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.
Credincioșii veniți la acest eveniment au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de chiriarhul locului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Noul Altar de vară sfințit duminică a fost construit în curtea așezământului monahal și în el se va sluji atunci când vremea este prielnică.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a mulțumit credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de noua mănăstire de la Ionești.
Construită în satul Redea din comuna Buzoiești, noua mănăstire este așezată în sudul județului Argeș, la 7 km față de orașul Costești.
Potrivit documentelor în aceste locuri a existat în anul 1785 mănăstirea de călugări Butoiul, de pe valea Plescării, aparținând moșiei Butoianca. Această așezare monahală exista și în vremea domnitorului Mihai Viteazul. Un căpitan al acestuia, pe nume Radu, primește danie această moșie din partea domniței Stanca, soția domnitorului Mihai Viteazul.
În prezent, la inițiativa ierarhului locului, viața monahală a reînviat în noua mănăstire. Lucrările de construcție au fost începute de preoții Corneliu Popescu și Stoica Nicolae. Din anul 2011, la acest așezământ monahal a fost adus părintele ieromonah Ioachim Zlotar de la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel. Toate lucrările executate până în prezent au fost realizate cu sprijin financiar oferit de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Argeș și Primăria Comunei Buzoiești, județul Argeș.