La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Întâlnire a clericilor pensionari din Protoieria Sector 4 Capitală
O reuniune liturgică a clericilor pensionari din sectorul 4 al Bucureștiului a avut loc joi, 1 octombrie 2020, la Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Data nu a fost aleasă întâmplător, deoarece joi s-a prăznuit Acoperământul Maicii Domnului, fiind unul din hramurile parohiei care a găzduit evenimentul, dar și Ziua Internațională a Vârstnicilor (promovată de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1991).
Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și părintele Ion Armași, protopop al Protoieriei Sector 4 Capitală și parohul Bisericii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”. Din soborul de slujitori au făcut parte preoți și diaconi pensionari, îmbisericiți la parohiile din sectorul 4 al Bucureștiului.
La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan i-a felicitat pe clerici pentru lucrarea pastorală și pentru zelul misionar de a sluji încă sfintele slujbe, deși se află la o vârstă înaintată.
Aceștia au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel diploma omagială cu medalie, iar din partea Protoieriei Sector 4 Capitală, un epitrahil sau o icoană și o carte de cult.
Părintele protoiereu Ion Armași a spus despre clericii în vârstă că trebuie să fie primiți la Sfântul Altar cu dragoste și recunoștință, ca exemplu pentru comunitatea credincioșilor și pentru a pregăti momentul pensionării pentru cei care sunt astăzi în activitate.