La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Întâlnire de lucru pe teme sociale în Arhiepiscopia Craiovei
Sala de festivităţi a Arhiepiscopiei Craiovei a găzduit luni, 15 noiembrie, o întâlnire de lucru pe tema "Servicii sociale în cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei". Evenimentul a reunit un număr de 50 de specialişti implicaţi în activităţi social-filantropice şi misionare, în marea lor majoritate preoţi şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul social din judeţele Dolj şi Gorj.
În deschidere, Maria Ilea, expert în servicii sociale, a prezentat un raport de analiză asupra capacităţii Arhiepiscopiei Craiovei de a furniza servicii sociale în judeţele Dolj şi Gorj. De asemenea, părintele Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei şi director al Asociaţiei Vasiliada, a vorbit despre importanţa acestui proiect. Întâlnirea de lucru de la Craiova se înscrie în activităţile proiectului "Reţea teritorială de furnizori creştini de servicii sociale - Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale", implementat de "Organizaţia Internaţională pentru Caritate Creştin-Ortodoxă" (IOCC România), în parteneriat cu Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia şi cofinanţat de Fondul Social Europen (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul prevede înfiinţarea de centre de incluziune socială în opt judeţe ale ţării, care vor oferi servicii specializate în consiliere şi formare profesională, asistenţă socială şi asistenţă psihologică pentru circa 4.210 persoane, selectate în urma unor anchete sociale. Grupurile-ţintă vizate sunt: familiile monoparentale, persoanele cu dizabilităţi, tinerii peste 18 ani care au părăsit sau care urmează să părăsească sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, persoane de etnie romă, persoane afectate de boli care le influenţează viaţa profesională şi socială (HIV-SIDA, cancer etc.), persoane care au fost în detenţie şi alte grupuri vulnerabile. (Gh. Cioiu)