Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Întâlniri ale tinerilor ortodocși în Germania și Austria
Tineri români din Germania, Austria, Luxemburg, Franța, Marea Britanie și România au participat în perioada 5-7 octombrie, la Nürnberg, la întâlnirea anuală a membrilor și susținătorilor Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG). Întâlnirea a fost deschisă vineri, 5 octombrie, de IPS Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, la Catedrala Mitropolitană din Nürnberg, se arată pe site-ul mitropolia-ro.de. Programul evenimentului a continuat sâmbătă, 6 octombrie, cu Sfânta Liturghie, urmată de conferința filosofului Horia-Roman Patapievici, intitulată „Europa: un dar al creștinismului”; vizionarea unui film documentar despre Marea Unire din 1918, precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Întâlnirea anuală ATORG s-a încheiat duminică, 7 octombrie, cu Sfânta Liturghie.
Sâmbătă, 6 octombrie, a avut loc la Viena Întâlnirea pan-ortodoxă a tinerilor din Austria, cu tema „Unitate și diversitate în Ortodoxie”. Întâlnirea pan-ortodoxă a fost organizată de către pr. Emanuel Nuțu, ajutat de reprezentanți din toate celelalte Biserici Ortodoxe surori.
„Evenimentul, organizat în campusul școlar catolic «Mater Salvatoris» din sectorul 7 al Vienei, a început prin participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, săvârșită de către Înaltpreasfințitul Arsenie, Mitropolitul grec al Austriei, înconjurat de preoți din Bisericile Ortodoxe surori, răspunsurile liturgice fiind date de către corul bisericii românești «Sfântul Apostol Andrei» din Viena, dirijat de Georgel Popa. Întâlnirea a continuat după-amiaza zilei cu 4 seminarii, în cadrul cărora s-a dialogat din mai multe perspective pe baza temei principale. De asemenea, tinerii au avut ocazia de a învăța să cânte un psalm în limba germană. Programul a oferit apoi posibilitatea tinerilor să aleagă între pictură pe sticlă, confecționarea de cruciulițe și metaniere, muzică și dans tradițional, degustare de bucate din tradiția sârbească etc.”, a precizat pr. Emanuel Nuțu, slujitor la Parohia Ortodoxă Românească din Viena.