În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Înţelesurile Cărţii Apocalipsei
În perioada 4 - 7 aprilie, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, a avut loc la Timişoara seria de conferinţe cu tema "Protagonişti şi antagonişti ai istoriei în Apocalipsa lui Ioan", susţinute de preotul romano-catolic Tecle Vetrali, profesor de studii biblice la Institutul de Studii Ecumenice din Verona, Italia. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, Universitatea de Vest din Timişoara şi Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Timişoara.
În cadrul conferinţelor susţinute la sediul Universităţii de Vest şi la Facultatea de Medicină 2 din Timişoara, au fost abordate subiecte precum prezenţa Sfintei Treimi şi a Bisericii în Cartea Apocalipsei, semnificaţia numerologiei, dar şi explicarea unor fraze încărcate cu o simbolistică şi semnificaţie aparte, pentru a pătrunde astfel înţelesurile şi mesajul Cărţii Apocalipsei. În finalul seriei de conferinţe, pr. Tecle Vetrali, concluzionând cele spuse în cadrul întâlnirilor cu studenţii de la Catedra de teologie ortodoxă, a încheiat cu următoarele cuvinte: "Nu trebuie să ne temem de ceea ce este scris în această carte, ci trebuie să ne apropiem cât mai mult de Dumnezeu." Apoi, părintele arhim. Simeon Stana a mulţumit invitatului pentru efortul de a fi în mijlocul studenţilor timişoreni şi de a împărtăşi explicaţii şi învăţături referitoare la Cartea Apocalipsei. Cunoscutul călugăr franciscan a fost de mai multe ori oaspete la Timişoara, cu ocazia desfăşurării anuale a exerciţiilor spirituale ecumenice dintre monahi ortodocşi din Mitropolia Banatului şi monahi franciscani din Italia. În timpul vizitei de acum, preotul Tecle Vetrali a avut întâlniri cu conducerea Mitropoliei Banatului şi a cercetat Catedrala mitropolitană, respectiv mănăstirile Timişeni şi Partoş. (Bogdan Paulescu, George Giurgiu)