În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Întrunirea Cercului pastoral nr. 8 „Ion Neculce“
La parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Găneşti a avut loc miercuri, 19 martie 2014, întrunirea Cercului pastoral nr. 8 „Ion Neculce“ din cadrul Protopopiatului Paşcani. Discuţiile s-au axat pe aspecte referitoare la Taina Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, subliniindu-se necesitatea intensificării activităţilor catehetice pe grupe de vârstă.
La eveniment au participat, alături de parohul din Găneşti, pr. Marius Ştefan, următorii preoţi: pr. Păvăluc Neculai de la parohia Buznea, pr. Vlădeanu Petru de la parohia Războieni, pr. Tănase Cristinel de la parohia Strunga, pr. Păvăluc Andrei de la parohia Dădeşti, pr. Voicu Ioan de la parohia Balş, pr. Prodan Cristian de la parohia Cucuteni, pr. Balmuş Bogdan de la parohia Secăreşti, pr. Iacob Cătălin de la parohia Gura Văii.
Mai multe detalii despre întâlnire ne-a oferit pr. Marius Ştefan, parohul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Găneşti: „Ca invitaţi speciali ne-am bucurat de prezenţa părintelui prof. dr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi a părintelui Pavel Postolachi, protopop al Protoieriei Paşcani, care a venit însoţit de părintele secretar Dan Ioan. Programul întrunirii a debutat cu slujba Aghesmei mici şi cu slujba Sfântului Maslu şi a continuat cu susţinerea în biserică, în faţa credincioşilor prezenţi, a temei «Sfânta Taină a Spovedaniei», de către părintele Prodan Cristian, preot la parohia Cucuteni. A urmat apoi şedinţa de lucru a preoţilor, în cadrul căreia s-a discutat despre Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie din punctul de vedere al duhovnicului. Părintele protopop Pavel Postolachi a insistat pe o abordare mai atentă a spovedaniei pentru copii şi tineri, care sunt atât de afectaţi de mass-media, şi pe acordarea unui timp mai mare pentru spovedanie, recomandând spovedania progresivă, urmând dinamica credincioşilor. S-a mai discutat despre canoanele pe care le dă un duhovnic la spovedanie, despre rara sau deasa împărtăşanie şi despre spovedania preotului. Tot în cadrul şedinţei de lucru, părintele inspector Bogdan Racu a prezentat programa catehetică, insistând pe necesitatea organizării catehezei în parohii pe diferite grupe de vârstă. Părintele inspector a vorbit şi despre importanţa foii parohiale ca modalitate de pregătire a credincioşilor pentru sfintele slujbe, cât şi despre rolul unei biblioteci parohiale vii, animată prin organizarea unor activităţi gen cercuri de lectură, dezbateri, prezentări sau lansări de carte“.