În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Întrunirea cercurilor de religie din judeţul Neamţ
Marţi, 5 mai 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-au reunit cercurile de religie din judeţul Neamţ. Gazda evenimentului a fost Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ.
Întâlnirea tuturor profesorilor de religie a fost precedată de Sfânta Liturghie, după care în cuvântul de deschidere pr. prof. Ioan Mihoc, directorul instituţiei, a vorbit despre folosul tinerilor care optează pentru înscrierea la liceele teologice. Au urmat susţinerea referatului cu tema „Folosirea metodelor interactive la disciplina religie“ de către profesor Cosmin Sava de la Şcoala Gârcina şi discuţiile aferente. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai APOR - Organizaţia Neamţ, conduşi de d-na preşedinte Irina Anastasiu, care au semnalat prezenţa prozelitismului din şcoli. Tot cu acest prilej s-au prezentat datele de contact ale asociaţiei, astfel încât fiecare profesor de religie să poată susţine dialogul între ora de religie şi reprezentanţii părinţilor.
La final, prof. dr. Mihai Giosan, inspector şcolar la disciplina religie, a precizat importanţa parteneriatelor dintre şcoală şi celelalte instituţii, dar şi diversificarea modului de prezentare a conţinuturilor lecţiilor de către profesorul de religie. Fiecare profesor a primit la plecare câte un pliant cu ofertele educaţionale ale seminariilor nemţene. (Pr. Prof. Constantin Cristian Andron)