Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului în mijlocul credincioșilor Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Oravița,
IPS Andrei a resfinţit biserica din Someşul Rece
Înalt Preasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, a fost în mijlocul credincioşilor din Parohia clujeană Someşul Rece, unde a resfinţit Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din localitate, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Ierarhul a oficiat apoi Sfânta Liturghie.
"În această parohie de la poalele Apusenilor, resfinţindu-se biserica, s-a provocat o mare emulaţie duhovnicească. Merită felicitaţi şi preotul paroh, şi credincioşii lui şi în acelaşi timp ne dăm seama că spiritualitatea românească este profund legată de Biserica înaintaşilor noştri şi că vom răzbi asupra tuturor necazurilor şi greutăţilor cu ajutorul Domnului Hristos, cu ataşament faţă de valorile noastre spirituale şi în acelaşi timp cu mare dragoste faţă de toate tradiţiile creştineşti şi româneşti", a spus IPS Andrei. Lăcaşul de cult a fost ridicat în 1931-1932. Până atunci, credincioşii din Someşul Rece se rugau în vechea biserică de lemn din localitate, devenită între timp monument istoric. După Sfânta Liturghie, IPS Andrei a binecuvântat şi lucrările de restaurare realizate la acest lăcaş de cult. Cu prilejul resfinţirii bisericii, pr. paroh Crişan Vasile a primit rangul de iconom stavrofor. Totodată au fost oferite diplome tuturor celor care au contribuit la înfrumuseţarea lăcaşului de cult. În 2009-2010 s-au făcut lucrări de întreţinere a bisericii parohiale, prin înlocuirea tencuielilor interioare şi a picturii, care era degradată şi a fost repictată în tehnica "fresco". Tot în această perioadă a fost înlocuit şi mobilierul din interior, făcânduse şi reparaţii exterioare la această biserică. La bisericuţa veche, monument istoric, au existat cărţi de cult care au fost folosite şi în biserica nouă. Pe parcursul timpului şi la această biserică s-au făcut mai multe reparaţii de întreţinere, dar cea mai importantă lucrare s-a făcut în anul 2010, când acoperişul distrus de intemperii a fost înlocuit cu un altul, tot de şindrilă. Lângă această bisericuţă se găseşte oficiul parohial.