De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
IPS Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de pomenire a generalului Ştefan Guşă
Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la invitaţia membrilor Clubului Ofiţerilor de Tancuri „Mureş“ din Târgu-Mureş, a săvârşit, pe 29 martie, slujba Parastasului pentru generalul Ştefan Guşă, la împlinirea a 20 de ani de la trecerea sa la cele veşnice. Pomenirea a avut loc în Biserica „Înălţarea Domnului“ - Catedrala mare.
Generalul Ştefan Guşă a fost o personalitate militară şi civică distinsă, având un rol deosebit de important în apărarea demnităţii şi onoarei Armatei şi Statului Român liber şi independent. De-a lungul carierei sale militare, Generalul a îndeplinit funcţii importante în oraşul Turda şi în municipiul Târgu-Mureş, ca Şef al Statului Major General al Armatei Române şi în Garnizoanele Cluj-Napoca şi Buzău.
Ştefan Guşă s-a născut în data de 17 aprilie 1940, în satul Spătaru din comuna Costeşti, judeţul Buzău. După absolvirea Liceului „B.P. Hasdeu“ din Buzău, a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Tancuri şi Auto de la Piteşti (1957-1960), absolvită ca şef de promoţie. A îndeplinit funcţiile de comandant al Plutonului 2 Tancuri din Compania a 4-a a Regimentului 68 Tancuri şi Autotunuri (1960-1961), apoi comandant de pluton şi de companie la Şcoala Militară de Ofiţeri de Tancuri şi Auto din Piteşti (1961-1966). La data de 25 septembrie 1986, a fost promovat în funcţia de Prim-adjunct al Ministrului Apărării Naţionale şi de Şef al Marelui Stat Major al Armatei Române. A murit în ziua de 28 martie 1994.
În toate funcţiile îndeplinite, generalul Ştefan Guşă a dat dovadă de profesionalism, de un înalt spirit civic şi umanism, făcându-se întotdeauna respectat de către autorităţi şi subordonaţi. Drept aceea, acum, la 20 de ani de la trecerea sa la Domnul, Clubul Ofiţerilor de Tancuri din Târgu-Mureş i-a adus un omagiu preţios, cinstindu-i memoria creştineşte. (Arhid. Liviu Stanciu)