„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
IPS Arhiepiscop Irineu la Mănăstirea Râmeţ, judeţul Alba
În seara zile de marţi, 17 martie, Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul obştii de la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ de la Râmeţ, judeţul Alba. „Întâlnirea de suflet a ierarhului nostru cu vieţuitoarele prestigiosului aşezământ monahal transilvan a avut rolul de a intensifica evlavia şi elanul lor duhovnicesc în acest răstimp al Postului Mare, în care cu toţii suntem chemaţi să înaintăm activ spre luminoasa sărbătoare a Învierii Domnului“, a spus pr. Florin Croitoru, consilierul cultural al Eparhiei.
Seara duhovnicească a debutat cu un concert al grupului „Lumină lină“, condus de prof. Laurenţiu Truţă, în cadrul căruia au fost prezentate cântări penitenţiale, specifice acestui timp liturgic a Postului Mare, şi a fost încheiată cu un cuvânt duhovnicesc al ierarhului.
„Cu diferite ocazii, dar mai ales în perioadele de angajament sufletesc intens, cum sunt cele patru posturi ale anului şi marile praznice, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu străbate Eparhia Alba Iuliei îmbrăţişând în cuvinte părinteşti şi întărind, fie prin exemplul personal, fie prin recapitularea exemplelor glorioase din istoria mântuirii, atât pe credincioşii din parohii şi pe tinerii din diferite oraşe, cât şi pe monahii şi monahiile din cele 42 de mănăstiri şi schituri din judeţele Alba şi Mureş. Credincioşii - poporul lui Dumnezeu - şi monahii - armata de geniu a Bisericii strămoşeşti - se hrănesc mereu din cuvintele pline de har ale Arhiereului lui Hristos, fortificându-se spiritual şi înfrumuseţându-se sufleteşte cu privirea spre mult aşteptatul Praznic Pascal“, a mai precizat pr. Florin Croitoru.