Praznicul Naşterii Domnului a adunat şi în acest an mulţimi de credincioşi la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Sfânta Liturghie din ziua marelui praznic a fost săvârşită de
IPS Mitropolit Andrei la prăznuirea Sfântului Antonie cel Nou din Veria
Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, la invitaţia Înalt Preasfinţitului Panteleimon, Mitropolitul Veriei, se află în vizită în Grecia, pentru a participa la manifestările religioase închinate sărbătoririi Sfântului Cuvios Antonie cel Nou, ocrotitorul spiritual al oraşului, prăznuit astăzi. IPS Andrei este însoţit de pr. consilier Claudiu Grama, pr. inspector de religie Liviu Vidican şi de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, pr. Dumitru Cobzaru.
Despre această sărbătoare deosebită în Biserica Greciei, pr. Dumitru Cobzaru a precizat: "Sfântul Cuvios Antonie cel Nou al Veriei a trăit în secolul al XIII-lea. Populaţia din zonă l-a recunoscut încă din timpul vieţii sale ca pe un om cu viaţă aleasă, fiindcă imediat după trecerea sa la cele veşnice a fost canonizat de Biserică. Sfântul Cuvios Antonie cel Nou al Veriei este un sfânt care a fost asimilat de Biserica universală şi, implicit, este trecut şi în calendarul Bisericii noastre". Părintele Mitropolit Andrei a ajuns la sărbătoarea Veriei încă din ajun, când s-a săvârşit Vecernia, iar apoi slujba a continuat cu o procesiune cu racla cinstitelor moaşte ale Sfântului Antonie al Veriei, purtată de armata elenă prin întregul oraş. La procesiune au participat toţi preoţii din oraş şi din împrejurimi şi mai mulţi mitropoliţi din zonă. Astăzi, în ziua praznicului, se săvârşeşte Sfânta Liturghie în sobor de arhierei, a mai precizat părintele Dumitru Cobzaru. Oraşul Veria, situat în nordul Greciei, reprezintă un important centru mitropolitan atât pentru istoria creştină, cât şi pentru istoria universală. Aici, în primul veac al creştinătăţii, Sfântul Apostol Pavel L-a propovăduit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Astăzi, în acest centru există o numeroasă comunitate de aromâni, aflaţi sub îndrumarea duhovnicească a părintelui Sosipatru Pitoulias, de la Catedrala nouă a oraşului, cu hramul "Sfântul Antonie al Veriei". (Pr. Florin-Cătălin Ghiţ)