La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
IPS Pimen, la conferinţa preoţilor din Protopopiatul Fălticeni
Preoţii din Protopopiatul Fălticeni s-au reunit ieri în conferinţă şi au discutat despre "Duhovnicul şi duhovnicia, în trecut şi astăzi". Tema a fost susţinută de pr. Ioan Argatu de la parohia "Învierea Domnului" din Fălticeni. Întrunirea a fost prezidată de Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. "L-am invitat pe IPS Pimen să ne dea cuvânt de folos, sfaturi şi îndemnuri la începutul Postului Mare. A fost o atmosferă foarte plăcută, mai ales că în debutul întâlnirii a fost cântat imnul "Uşile pocăinţei". Mai mulţi preoţi au luat cuvântul apreciind referatul susţinut, apoi IPS Pimen ne-a împărtăşit din experienţa de părinte duhovnicesc al eparhiei noastre", a declarat pentru Radio TRINITAS pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni.
Tot ieri s-au reunit în şedinţă lunară preoţii din Protopopiatul Ceahlău. Tema cu titlul "Icoană spre cer" a fost susţinută de pr. Neculai Cojocaru de la parohia Borca. "Într-un referat destul de bogat, a fost prezentată importanţa icoanei şi cinstirea ei. Cinstirea icoanei are o valoare educativă, dar are şi o latură spirituală în sensul că ea întăreşte credinţa şi este de un real folos în ceea ce priveşte rugăciunea", ne-a relatat pr. Mihai Damian, protopop al Protopopiatului Ceahlău. (C. Ciofu)