În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
IPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, în mijlocul credincioşilor din Ineu
Pentru credincioşii din parohia ortodoxă română din Ineu, veche cetate episcopală şi vatră a Sfântului Sava Brancovici, sărbătoarea Soborului Maicii Domnului a fost o zi de bucurie şi înălţare duhovnicească binecuvântată de prezenţa Întâistătătorului Eparhiei Aradului, IPS Arhiepiscop Timotei. Ierarhul a fost întâmpinat în faţa bisericii de către pr. paroh Cristian Ardelean, împreună cu părinţii diaconi Marius Braiţ şi Valentin Nicu Herbei, fiind primit cu multă căldură şi bucurie sufletească de către credincioşii prezenţi într-un număr foarte mare. Biserica Ineului, îmbrăcată într-o nouă haină picturală, a fost neîncăpătoare pentru mulţimea celor de faţă care au venit să prăznuiască Soborul Maicii Domnului, dar şi să primească cuvânt cu putere multă şi binecuvântare de la arhipăstorul lor.
Strana a fost susţinută de către cântăreţii bisericeşti, dirijaţi de profesorul de religie Marcel Gaşpar, cărora li s-a alăturat şi grupul vocal "Ineuanii". Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul mixt al parohiei, dirijat de prof. Teodor Tămaş. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele diacon Valentin Nicu Herbei a fost hirotonit întru preot pe seama bisericii cu hramul "Duminica Tuturor Sfinţilor" din Parohia Buhani, Protopopiatul Sebiş. La momentul cuvenit, Înalt Preasfinţitul Timotei a rostit un bogat cuvânt de învăţătură referitor la fuga în Egipt a Pruncului Iisus cu Maica Sa şi cu dreptul Iosif, dar şi la Soborul Maicii Domnului ca mijlocitoare a creştinilor ce L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu. Preasfinţia Sa a îndemnat pe credincioşi şi la regăsirea sensului adevărat al Crăciunului. "Acest răstimp al iernii în care natura se odihneşte este pentru om un răgaz de a cugeta asupra sensului vieţii materiale, dar mai ales a celei spirituale. De aceea, cei vechi se pregăteau pentru biserică, pentru Sfânta Împărtăşanie la marile sărbători din această perioadă", a spus IPS Timotei. De asemenea, a arătat că textele colindelor tradiţionale ale poporului şi Bisericii noastre reflectă foarte bine realitatea celor petrecute la venirea pe pământ a Pruncului dumnezeiesc. Aceste colinde sunt, în general, legate ca tematică de munca la câmp şi de păstorit, ca principale activităţi ale strămoşilor noştri. A urmat apoi un recital de colinde susţinut antifonic de grupul vocal "Agapis", dirijat de preoteasa prof. Lăcrămioara-Melania Ardelean, şi de grupul vocal "Ineuanii", dirijat de Ioan Belean. La finalul Sfintei Liturghii, preotul Cristian Ardelean a rostit un cuvânt de mulţumire adresat Înalt Preasfinţitului Timotei pentru osteneala de a veni în mijlocul credincioşilor ineuani, pentru cuvântul de învăţătură, rugăciune şi binecuvântare, urându-i "La mulţi ani!", multă sănătate şi bucurie. De asemenea, a mulţumit oficialităţilor prezente şi credincioşilor pentru sprijinirea lucrărilor de pictare a bisericii şi de recondiţionare a iconostasului, precum şi pentru implicarea în buna desfăşurare a acestui eveniment. În după-amiaza aceleiaşi zile, IPS Timotei s-a deplasat în Parohia Ineu-Traian, unde a săvârşit Vecernia cu Litie, împreună cu preotul paroh Sever Mocan şi cu un sobor de preoţi.