De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava
În Vinerea Luminată, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, 21 aprilie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul amenajat în incinta așezământului monahal.
Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de arhid. Ilie Leonte.
La momentul rânduit, ierodiaconul Iona Curecheriu a fost hirotonit întru ieromonah pe seama Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”.
La finalul slujbei, arhim. Paraschiv Dabija a citit cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, referitor la Vinerea Izvorului Tămăduirii.
În încheiere, Înaltpreasfinția Sa a adus în atenție volumul „Izvoare și icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului”, apărut la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
În cele ce au urmat, potrivit tradiției, credincioșii au plecat în pelerinaj spre Izvorul Sfântului Ioan cel Nou, aflat în Parcul Şipote, în imediata apropiere a lăcaşului de cult. Izvorul, deasupra căruia a fost ridicat un baldachin, izvorăște de sub racla ce adăpostește moaștele Sfântului Ioan, ocrotitorul Cetății Sucevei, așezată în biserica mare a mănăstirii.
De-a lungul timpului, cei care l-au cinstit cu evlavie pe Sfântul Ioan cel Nou și au folosit apa izvorului care îi poartă numele au primit de la Preamilostivul Dumnezeu, datorită mijlocirii sfântului, ajutor, mângâiere și vindecare.