La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Jurnaliştii au strâns bani pentru o fetiţă bolnavă de leucemie
„Ceea ce au făcut ziariştii reprezintă un gest neaşteptat pentru noi, deoarece arată că presa nu este indiferentă la ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi se implică în viaţa comunităţii. Este un gest frumos şi tragem nădejde că vom reuşi să ne salvăm fetiţa“, a declarat Dorin Topor, tatăl fetiţei bolnave de leucemie
Jurnaliştii hunedoreni au reuşit să strângă, sâmbătă, 5.200 de lei, printr-o acţiune sportivă, pe care au organizat-o în sprijinul unei fetiţe bolnave de leucemie din Deva, a cărei viaţă poate fi salvată printr-un transplant de măduvă. Ziariştii au organizat, pe parcursul zilei, pe terenurile de minifotbal din incinta ştrandului din Deva, „Cupa presei“, la care au luat parte opt echipe, din care şase au aparţinut principalelor publicaţii locale, una a fost Jandarmeriei Române, iar alta a reprezentat compania de produse de panificaţie Boromir, sponsor al competiţiei. „Am reuşit să adunăm 5.200 de lei din taxe de participare, din banii strânşi de Jandarmeria Hunedoara şi din diferite sponsorizări obţinute de către colegii noştri de la agenţii economici din Deva şi din Hunedoara. Banii i-am oferit tatălui fetiţei, cu speranţa că va reuşi să adune toată suma necesară pentru transplantul de măduvă“, a spus Cătălin Novac, redactorul-şef al postului de televiziune Unu TV Deva, unul dintre iniţiatorii acţiunii umanitare. Raluca Topor, în vârstă de 11 ani, a fost diagnosticată cu cumplita boală în urmă cu un an. Fetiţa poate fi salvată printr-un transplant de măduvă la o clinică din Budapesta, dar operaţia costă 150 de mii de euro. „Ceea ce au făcut ziariştii reprezintă un gest neaşteptat pentru noi, deoarece arată că presa nu este indiferentă la ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi se implică în viaţa comunităţii. Este un gest frumos şi tragem nădejde că vom reuşi să ne salvăm fetiţa“, a declarat Dorin Topor, tatăl fetiţei bolnave de leucemie. Până acum, familia fetiţei a reuşit să adune aproximativ 40 de mii de euro din suma necesară pentru operaţia de transplant. Banii au provenit de la diverşi sponsori sau au fost donaţi cu ocazia unor acţiuni umanitare, între care s-a numărat şi un spectacol organizat de colegii de clasă ai Ralucăi, la Casa de cultură din Deva.