În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Klaus Kenneth în conferinţă la Caransebeş
În sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului va avea loc vineri, 14 mai, ora 18:00, o conferinţă susţinută de Klaus Kennet, autorul cărţii "Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului". Conferenţiarul de la Caransebeş este ucenic al Părintelui Sofronie de la Essex, convertit de acesta acum 25 de ani, conform Serviciului cultural al Episcopiei Caransebeşului.
În vârstă de 65 ani, Klaus Kenneth se află, între 1 şi 30 mai, în România. E cea de-a doua călătorie a sa în ţara noastră, după cea din toamna anului trecut. Cu această ocazie, Klaus Kenneth susţine o serie de conferinţe şi lansări de carte în unele dintre principalele centre ale ţării. Totodată, vor fi lansate, alături de volumul biografic "Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului", două noi titluri: "Călător pe pământ românesc. Convorbiri. Jurnal de călătorie" şi "Zei, idoli, guru. Marile religii ale lumii văzute prin ochii creştinismului". Volumul "Călător pe pământ românesc" cuprinde o serie de convorbiri realizate de Romeo Petraşciuc şi Raluca Toderel cu Klaus Kenneth, pe timpul şederii sale în România, precum şi un jurnal al călătoriei sale din toamna anului trecut. În cartea sa, Klaus Kenneth spune: "Cunosc destul de bine lumea şi cred acum că românii sunt cel mai evlavios popor de pe pământ (…) Credinţa moartă nu e credinţă ortodoxă! Simt adânc în mine că aparţin şi eu acestui loc, că, într-un anumit fel, sunt şi eu român, că sunt una cu ei şi că fac parte din poporul lor. E un lucru pe care nu mi-l poate lua nimeni. Aceasta este Ortodoxia! Un asemenea final minunat nu aş fi meritat, însă Dumnezeu e, pur şi simplu, Dragoste şi încununează totul prin prezenţa Sa". Volumul "Zei, idoli, guru. Marile religii ale lumii văzute prin ochii creştinismului" e unul de analiză apologetică asupra hinduismului, budismului, islamismului etc. abordate prin prisma unui creştinism viu, fecund, care îşi duce până la capăt mărturisirea. Un veritabil "manual de supravieţuire creştină", cum îl defineşte pr. conf. dr. Constantin Necula, consilier în cadrul Mitropoliei Ardealului, în prefaţa noii apariţii, conform Serviciului cultural al Episcopiei Caransebeşului. (O.R.)