În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Klaus Kenneth la Centrul Bisericesc Român din München
Klaus Kenneth, autorul cărţii "Două milioane de kilometri în căutarea adevărului", va susţine, la finalul acestei săptămâni, două prezentări la Capela "Sfântul Siluan Atonitul" a Centrului Bisericesc Român din München. Prima prezentare se intitulează "Sunt toate religiile la fel?" şi va avea loc joi, 23 iunie, de la ora 18:00, după slujba Vecerniei, considerată de organizatori o ocazie deosebită pentru a asculta punctul de vedere inedit al unei persoane care s-a supus pe ea însăşi mai multor experienţe spirituale. Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 18:00, Klaus Kenneth va susţine prezentarea "Pătrunderea mizeriei în mass-media şi degradanta desacralizare conştientă", în care va vorbi despre influenţa negativă ce rezultă prin ghidarea voită a mediilor de informare spre prezentarea unor conţinuturi degradante. Ca persoană publică mediatizată, având el însuşi apariţii în televiziune şi intervenţii radiofonice, Klaus Kenneth va arăta că aceste subiecte de discuţie bine cunoscute, noile media, nu sunt prin sine dăunătoare, ci prin greşita întrebuinţare. Klaus Kenneth a avut o viaţă tumultuoasă şi cu experienţe diverse în mai multe dintre religiile lumii. El a străbătut toate colţurile lumii - de la Europa şi Africa la America şi Asia - şi toate colţurile inimii - de la yoga la ateism şi practici oculte, de la budism la hinduism şi percepţii extrasenzoriale.
A fost mereu în căutare, în căutarea răspunsurilor legate de sensul vieţii, în căutarea adevărului pe care l-a găsit acum 20 de ani, când a întâlnit Ortodoxia. De atunci nu mai străbate lumea căutând, ci împărtăşind din comoara pe care a găsit-o şi din experienţele care l-au dus la găsirea ei. (Gh.C. Popa)