În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
La Roma, se meditează, săptămâna aceasta, asupra psalmilor
Zilele acestea, în Italia, se desfăşoară, sub titlul „Buzele mele te vor lăuda“, Săptămâna biblică pentru viaţa consacrată. Evenimentul este organizat de Asociaţia Biblică Italiană şi de Uniunea Superiorilor Majori din Italia a debutat luni, 20 august a.c., la Roma, şi reuneşte 80 de participanţi, în mare parte clerici catolici, care vor medita asupra textelor a doi dintre psalmii biblici. „Obiectivul acestei iniţiative este acela de a oferi participanţilor o metodologie de lectură a psalmilor. Cartea Psalmilor este, fără îndoială, textul cel mai utilizat al Sfintei Scripturi şi de aceea este necesară dobândirea capacităţii de a utiliza aceste texte şi de a face din acestea mijloace de rugăciune. De aceea şi titlul ales pentru această Săptămână biblică este «Buzele mele te vor lăuda»“, a declarat pentru Radio Vatican, pr. Gianluigi Corti, unul dintre organizatorii evenimentului.
Psalmii, ca formă de rugăciune Plecând de la premisa că textele psalmilor sunt nişte rugăciuni accesibile tuturor oamenilor, participanţii la Săptămâna biblică de la Roma discută despre folosul rugăciunii şi despre felul în care psalmii pot fi folosiţi în rugăciunea personală a oamenilor. „Chiar psalmii ne arată faptul că, de multe ori, rugăciunile sunt ascunse în inima omului, fiind necesară forarea acestui spaţiu lăuntric, ca în cazul unei fântâni la care trebuie săpat mult pentru a se ajunge la apă. Aşadar, rugăciunea, nu doar cea rostită în biserică, ci şi psalmii şi exemplul de rugăciune al persoanelor consacrate pot ajuta pe mulţi dintre cei mai puţin conştienţi de credinţa lor să devină persoane de rugăciune. Cred că ajutorul fundamental în scoaterea la iveală din profunditatea inimii omului a acestor rugăciuni ascunse vine de la Iisus, care s-a rugat folosind psalmii. Iisus, Persoana de rugăciune prin excelenţă, poate să ajute umanitatea de astăzi să se roage mai bine, mai mult şi nu doar cu buzele, ci într-un autentic dialog cu Dumnezeu“, aflăm de la pr. Gianluigi Corti.