Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
La schitul de pe Dealul Arşilor a fost sfinţită catapeteasma
Aşezământul monahal cu hramul "Înălţarea Domnului" este situat în apropierea municipiului Reşiţa şi a fost sfinţit în 2009. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului. Lucrările de construcţie la schitul de pe "Dealul Arşilor" au început în 2004.
Schitul "Înălţarea Domnului" din apropierea oraşului Reşiţa a fost în sărbătoare, duminică, 17 mai, în duminica de după Înălţarea Domnului. Biserica de aici a fost binecuvântată cu slujbe arhiereşti oficiate de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, în duminica închinată Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I ecumenic. Situat într-o zonă montană a Banatului pitoresc, pe un loc numit sugestiv "Dealul Arşilor", aşezământul monahal este un loc de rugăciune pentru miile de credincioşi din apropiere şi în acelaşi timp vatra aducerii aminte de jertfa Eroilor şi a Martirilor Neamului din acest ţinut, arşi pentru credinţa strămoşească, pentru adevăr şi dreptate. Duminica închinată Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic a fost prilej pentru Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian să sfinţească iconostasul paraclisului de iarnă al schitului amintit. Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată în mijlocul unui sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa unui număr impresionant de credincioşi. În urmă cu un an de zile, paraclisul a primit sfintele moaşte în sfântul jertfelnic, fiind târnosit. Iconostasul sculptat în lemn de paltin şi împodobit cu pictură bizantină a fost sfinţit în această duminică şi a întregit frumuseţea arhitecturală a schitului. La momentul cuvenit, întâistătătorul Episcopiei Caransebeşului a explicat în cuvântul de învăţătură însemnătatea Simbolului de credinţă în viaţa credincioşilor şi a subliniat importanţa consolidării familiei creştine. Şase ani de rugăciune şi de muncă La finalul Sfintei Liturghii, părintele stareţ Daniil Cosmaniuc a mulţumit Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian pentru bucuria trăită împreună cu obştea şi credincioşii. Părintele Episcop a împărţit, apoi, anafură şi iconiţe tuturor credincioşilor prezenţi. Construcţia aşezământului monahal a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioşi din Reşiţa, sub îndrumarea ieromonahului Daniil, ajutat de preotul misionar Simion Bojinescu din Reşiţa şi de un grup de credincioşi. Sfinţirea locului viitoarei biserici a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004, Sfânta Liturghie fiind oficiată de Episcopul Caransebeşului din acea vreme, acum Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Alături de ierarh au oficiat slujba de sfinţire din 2004 şi 12 preoţi, prezenţi fiind sute de credincioşi din Reşiţa şi din împrejurimi. După şase ani de rugăciune şi de muncă, în spiritul credinţei autentice, schitul care străjuieşte municipiul Reşiţa a adunat în jurul său preoţi, credincioşi, binefăcători care sprijină activităţile de aici.