De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
La Şcoala „B. P. Hasdeu“, „Seminţele Credinţei“ au dat roade
În ultima zi a lunii mai, la Şcoala "B. P. Hasdeu" din Iaşi, s-a realizat jurizarea lucrărilor literar-religioase create de către elevii din judeţul Iaşi şi din mai multe judeţe ale ţării în cadrul concursului "Lumina Cuvântului şi bucuria Învierii din sufletul copilului". Ediţia din acest an, a doua, a fost integrată în programul "Seminţele credinţei", iniţiat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. "Concurenţii au fost elevi din clasele I-XII din mai multe judeţe din ţară, lucrările lor impresionând prin originalitate, prin faptul că elevii au prezentat din mica lor experienţă de viaţă momente de trăire profund spirituală. Astfel de creaţii transmit frumuseţe şi puritate sufletească, oferă celor mari un mod simplu, profund şi adevărat de cunoaştere a lui Dumnezeu", ne-a spus d-na prof. Angela Roşu, care, alături de prof. Mihaela Bobârcă de la Şcoala "Gh. I. Brătianu Iaşi", a coordonat competiţia sub atenta îndrumare a pr. prof. dr. Cristian Barnea, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şi a pr. dr. Bogdan Racu, consilier în cadrul Sectorului Învăţământ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Din comisia de jurizare au făcut parte conf. univ. dr. Maria-Carmen Bolocan (preşedinte) şi profesorii Elena Ciubotariu, Vasilica Dulamă, Anca Ţibulcă, Adriana Grigoraş şi Mihaela Croitoru. Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome, cărţi şi iconiţe. "Toţi au primit diplome cu nume de sfinţi, pentru că un moment de sfinţenie a fost pentru ei tot timpul pe care l-au folosit pentru a aşterne pe hârtie aceste trăiri de spiritualitate creştină, mai ales că am avut între concurenţi şi elevi de confesiune romano-catolică", a mai spus Angela Roşu, profesor de religie la Şcoala "B. P. Hasdeu Iaşi". (O.N.)