La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Lansare „Musica Divina“ la catedrala din Deva
În prezenţa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, Grupul coral "Musica Divina" a lansat în Catedrala episcopală "Sfântul Ierarh Nicolae" primul CD ce conţine muzică religioasă. Grupul coral "Musica Divina" s-a înfiinţat în luna octombrie 2011, este alcătuit din adulţi pasionaţi de muzica corală şi elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice "Sigismund Toduţă" Deva şi are ca scop promovarea muzicii corale religioase.
În luna decembrie 2011, la prima participare în cadrul Festivalului coral de muzică sacră şi colinde "Cu noi este Dumnezeu" de la Orăştie, grupul a câştigat Marele Premiu. Tot în decembrie, grupul a susţinut primul program în public, în cadrul unui amplu concert dedicat sărbătorii Naşterii Domnului. Grupul va participa la Festivalul Internaţional al Muzicii Universitare de la Belfort, Franţa, între 26 şi 28 mai, unde va susţine trei concerte în catedralele din regiune, ocazie cu care va promova creaţia corală religioasă românească. Grupul coral "Musica Divina" este condus şi dirijat de reputaţii profesori hunedoreni Mariana şi Gelu Onţanu-Crăciun, care modelează de mulţi ani talentele Liceului de Muzică şi Arte Plastice "Sigismund Toduţă" Deva.