Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Lansarea Calendarului Renașterea 2020, la 80 de ani de la punerea în aplicare a Dictatului de la Viena
Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a organizat, în 20 februarie, evenimentul „Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944”, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a numeroși clujeni, tineri, teologi și oameni de cultură.
Cu acest prilej, a fost prezentat și lansat numărul trei al anuarului „Calendarul Renașterea 2020”, dedicat evenimentelor dramatice care au avut loc în urma Dictatului de la Viena, de la a cărui punere în aplicare se împlinesc 80 de ani. În volum se mai găsesc articole dedicate Anului omagial al satului românesc, Centenarului învățământului superior românesc la Cluj și împlinirii a 100 de ani de la înființarea Consistoriului ortodox la Cluj. Volumul a apărut la Editura Renașterea, fiind îngrijit de pr. Iustin Tira, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.
Au luat cuvântul Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, pr. Iustin Tira, vicar eparhial, și istoricii clujeni prof. dr. Marcela Sălăgean, conf. dr. Ioan Cârja și dr. Andreea Dăncilă-Ineoan. Elevul Eduard Mihai Tudurache, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, a susținut un recital la pian. Evenimentul a fost moderat și prezentat de pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.