De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Lansarea cărţii „Prin joc spre viaţă“ la Alba Iulia
În cadrul proiectului "Paşaport pentru Succes" finanţat de UE, în cadrul programului, Facilitatea de Tranziţie 2007/ 19343.03.03: Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor deavantajate, implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a avut loc, în 11 noiembrie, seminarul de conştientizare a importanţei programelor de dezvoltare personală. Seminarul a avut ca scop diseminarea informaţiilor şi oferirea unui model de bune practici în vederea dezvoltării de noi programe de dezvoltare personală la nivelul altor ONG-uri.
A fost promovat manualul de dezvoltare personală "Prin joc spre viaţă" elaborat în cadrul proiectului, care va constitui un sprijin pentru desfăşurarea unor programe asemănătoare, de dezvoltare a abilităţilor de viaţă copiilor şi tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate, de către alte ONG-uri. A fost promovat şi parteneriatul cu DGASPC ca un model de bune practici ce poate fi urmat pentru lucru în reţea între ONG-uri şi instituţii publice la nivelul comunităţii, cu scopul dezvoltării unor noi activităţi în sfera dezvoltării personale a copiilor şi tinerilor. Concurenţa, o mentalitate păguboasă Cartea "Prin joc spre viaţă" este o premieră în ceea ce priveşte educaţia non-formală prin intermediul jocului. Cartea se doreşte să fie o abordare din perspectivă ortodoxă asupra animaţiei socio-educative şi este rezultatul muncii pr. Ovidiu Panaite şi al unui grup de specialişti. Pr. Nicolae Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia, a subliniat faptul că, prin acest proiect, s-a reuşit schimbarea modului de realizare a educaţiei în cadrul centrelor sociale ale asociaţiei, educaţie care este făcută din perspectiva valorilor creştine. Despre această carte, o premieră în România, au vorbit pr. Jan Nicolae, pr. Dorin Opriş, pr. Nicolae Bolea şi Elena Ignat. "Educaţia prin joc" este o şansă a Bisericii, dar şi a societăţii româneşti de astăzi pentru a depăşi individualismul şi mentalitatea concurenţială, atât de păguboasă pentru formarea copiilor şi a tinerilor, aşa cum se arată în această carte. Chiar dacă prezenta carte a fost concepută pentru copiii din cadrul aşezămintelor sociale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, ea îşi va arăta importanţa şi valoarea în timp, atunci când va ajunge să fie utilizată de profesori în şcoală sau de diriginţi la orele de dirigenţie. (pr. Sabin Vodă)