În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Lansările Editurii „Andreiana“ la Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă
În cadrul celei de-a XII-a ediţii a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă, organizat la Sibiu, în perioada 8-10 noiembrie, Editura "Andreiana" a Arhiepiscopiei Sibiului a lansat trei volume realizate de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi un volum al pr. prof. dr. academician Mircea Păcurariu.
În prima zi a manifestării de la Biblioteca ASTRA, Editura "Andreiana" a prezentat, în prezenţa autorului, IPS Laurenţiu, volumul "Bucuria de a trăi viaţa în Hristos", o lucrare ce însumează predicile şi cuvântările ierarhului în anii de păstorire a credincioşilor ardeleni, volumul "Plinitu-s-a, Hristoase, taina rânduielii Tale", o colecţie a studiilor de teologie liturgică semnate de Mitropolitul Ardealului, profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu, şi volumul "Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, "Păstorul cel bun" al Ardealului", rânduri închinate canonizării primului mitropolit al Transilvaniei". Cuvântările inaugurale au aparţinut pr. prof. dr. Aurel Pavel, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu, şi pr. Savu Popa, consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, ambii subliniind importanţa lucrărilor pentru teologia românească. IPS Mitropolit Laurenţiu a adus câteva explicaţii referitoare la volumele prezentate, a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi i-a îndemnat pe vizitatori să se oprească şi să studieze oferta de carte a Editurii "Andreiana". "De bună seamă, nu am făcut tot ce ne-am dorit să facem în aceşti ani, dar cât a fost în a noastră putinţă, am lăsat ceva posterităţii", a spus ierarhul. Volum dedicat Sfântului Andrei Şaguna Editura "Andreiana" a prezentat, apoi, volumul "O viaţă închinată Bisericii şi neamului. Sfântul Ierarh Andrei Şaguna", semnat de pr. prof. dr. acad. Mircea Păcurariu. Momentul a fost deschis de lect. dr. Emanuel Tăvală, ucenic al părintelui Păcurariu, care a prezentat această lucrare din "Colecţia Şaguniană" a editurii. La rândul său, părintele academician Mircea Păcurariu şi-a mărturisit interesul continuu pentru studiul vieţii şi activităţii marelui mitropolit al Ardealului şi a subliniat unicitatea acestei lucrări apărute acum la Sibiu, o actualizare a monografiilor de până acum a mitropolitului sfânt şi o prezentare a tuturor aspectelor din viaţa sa. "Am socotit că este datoria mea de profesor de Istoria Bisericii Ortodoxe Române să scriu această carte, mai ales acum, după canonizarea Sfântului Andrei Şaguna, ca un omagiu adus memoriei sale, dar şi pentru a-i face cunoscută personalitatea", a explicat părintele Păcurariu.