După ce zilele de luni și marți ale săptămânii trecute au fost dedicate conferințelor preoțești din protopopiatele Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, marți, 12 noiembrie 2024, a fost rândul
„Lectura şi interpretarea Sfintei Scripturi trebuie să reprezinte o preocupare constantă în viaţa Bisericii”
Ieri, 4 septembrie 2009, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe domnul Peter Wigglesworth, secretar al Societăţilor Biblice Unite (SBU) pentru Europa şi Orientul Mijlociu şi domnul Dominique Donzelot, coordonator de management al SBU, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române. La întrevedere a mai participat părintele diacon prof. dr. Ioan Caraza, secretar general al Societăţii Biblice Interconfesionale din România (SBIR), organizaţie din care face parte şi Biserica Ortodoxă Română.
Domnul Peter Wigglesworth a mulţumit pentru primire şi şi-a exprimat speranţa continuării colaborării rodnice pe care Societăţile Biblice Unite o au cu Societatea Biblică Interconfesională din România, încă de când aceasta a devenit membră (1994), în traducerea şi editarea Sfintei Scripturi pentru creştinii din România. În acest sens, secretarul general al Societăţilor Biblice Unite pentru Europa şi Orientul Mijlociu a menţionat, în mod special, sprijinul constant primit din partea Editurii şi Tipografiei Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.
PF Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea pe care Societăţile Biblice Unite o desfăşoară în ţara noastră prin Societatea Biblică Interconfesională din România şi a subliniat că lectura şi interpretarea Sfintei Scripturi trebuie să reprezinte o preocupare constantă în viaţa Bisericii. În acest context, Preafericirea Sa a amintit despre faptul că „Ziarul Lumina”, cotidianul Patriarhiei Române, publică în fiecare număr pericopa evanghelică a zilei, cu un scurt comentariu. În acelaşi timp, în programele Radioului şi Televiziunii TRINITAS se acordă o atenţie specială emisiunilor de explicare şi interpretare a Sfintei Scripturi, într-un limbaj accesibil tuturor, emisiuni care se bucură de o audienţă largă în rândul ascultătorilor şi telespectatorilor.
Preafericirea Sa consideră că este necesară publicarea unei ediţii a Bibliei, care să includă, pe lângă note şi explicaţii patristice şi liturgice, şi comentarii pastorale cu referire la viaţa cotidiană, care, în societatea din ce în ce mai secularizată de astăzi, ar fi de mare ajutor pentru credincioşi şi, în mod special, pentru cei tineri.
Reprezentanţii Societăţilor Biblice Unite au apreciat această propunere şi au ţinut să reamintească faptul că această organizaţie are scopul de a sprijini Bisericile membre în slujirea lor pastoral-misionară şi social-culturală.