În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Liturghie arhierească în Negreşti, Vaslui
Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat joi, 27 august, Sfânta Liturghie în Altarul de vară al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Negreşti, Protopopiatul Vaslui. Delegatul Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a fost părintele protopop Adrian Chirvasă.
După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a arătat scopul pentru care trebuie să venim la Sfânta Biserică:
„Să trăim slujba Bisericii! Dacă nu venim la Biserică cu dorința de a asculta Sfânta Liturghie, obosim și ne plictisim, rămânem împrăștiați cu mintea. Când venim, să încercăm să uităm de necazurile lumii acesteia și să ne deconectăm de toate grijile pe care le avem, pentru a ne încărca sufleteşte cu harul lui Dumnezeu, care se coboară atunci când suntem atenţi la Sfânta Liturghie. Dumnezeu nu ne cheamă cu forţa. Noi trebuie să venim cu bucurie. În viaţă, totul trebuie să facem cu bucurie. Atunci viaţa se înseninează. Omul credincios nu se plânge de nimic. Atunci Domnul îl binecuvântează. Din păcate, noi suntem superficiali. Să căutăm să ne împărtăşim cât mai des cu Sfintele Taine şi să facem cât mai mult bine”.
Părintele protopop Adrian Chirvasă a transmis Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim mesajul de mulţumire al Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie pentru toate lucrurile foarte frumoase pe care le face pentru cei în nevoi și pentru parteneriatul dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei și Episcopia Hușilor.
An de an, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim oferă, în zona Negreştiului, numeroase ajutoare şi burse pentru sprijinirea copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar. 350 de copii proveniţi din familii defavorizate primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de şcolarizare.