De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Liturghie arhierească în Parohia Șelimbăr 2, Sibiu
În Duminica a cincea din Postul Nașterii Domnului, credincioșii Parohiei Șelimbăr 2, județul Sibiu, au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a liturghisit în biserica parohială și a rostit un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie.
Credincioșii din Șelimbăr au participat în număr mare la Sfânta Liturghie săvârșită în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului” de soborul slujitor condus de IPS Mitropolit Laurențiu. Lăcașul de cult a fost ridicat în perioada 2014-2021 într-un cartier nou al localității din apropierea Sibiului, iar în prezent, în noua biserică din Șelimbăr se lucrează la pictura interioară, informează Mitropolia Ardealului.
În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Pilda celor poftiți la cină, prezentată în Evanghelia duminicii. „Pilda auzită astăzi la Sfânta Liturghie ne prezintă istoria mântuirii. Stăpânul care a făcut Cină mare este Cel fără de nume, Dumnezeu, Care le cuprinde pe toate. Cine este slujitorul Tatălui? Nimeni altul decât Fiul Său, Care a spus: «N-am venit ca să Mi Se slujească, ci ca să-Mi dau viața pentru lume». (…) Cele trei renunțări au și o semnificație spirituală, morală. De ce oare a renunțat primul? Pământul pe care și l-a cumpărat acela reprezintă toate bunătățile pământești, cele care credem noi că ne dau bucuria, plăcerea și satisfacția unei vieți comode. (…) Al doilea care a renunțat, s-a scuzat și nu a venit la cină a fost cel care și-a cumpărat cinci perechi de boi. Cele cinci perechi de boi simbolizează cele cinci simțuri ale noastre, simțuri pe care ni le-a lăsat Dumnezeu pentru ca să trăim normal, să ne ducem viața în mod normal. Atunci trebuie să ne venim în fire și să conștientizăm că toate au un rost, până la o limită. Ele ne pot opri pe noi de la chemarea la Masa Împărăției, care nu este altceva decât Sfânta Împărtășanie, ca pregustare a bunătăților pe care le vom primi în mod deplin dincolo, în Împărăția Cerurilor”, a spus ierarhul.
Preotul paroh Emil-Radu Mocioiu i-a mulțumit, la final, ierarhului pentru binecuvântarea adusă în prag de sfinte sărbători și i-a oferit în dar o bederniță și un buchet de flori în semn de prețuire pentru toată grija purtată față de comunitatea din Șelimbăr de-a lungul timpului.