În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Liturghie arhierească la Biserica „Sfinții Petru și Pavel” din Mediaș
În Duminica a 23-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Mărturisitori Transilvăneni” din cimitirul ortodox al municipiului Mediaș.
Comunitatea credincioșilor de la biserica medieșeană a primit binecuvântare arhierească în duminica de după sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Transilvăneni, al doilea hram al lăcașului de cult, iar la finalul Sfintei Liturghii au ascultat cuvântul de învățătură al ierarhului, în care a tâlcuit Evanghelia din această duminică, a Vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor.
„Mântuitorul Iisus Hristos l-a eliberat pe acesta şi el a rămas cuminte, spune Sfântul Evanghelist Luca. Oamenii au fost alertaţi de paznicii porcilor în urma minunii întâmplate, s-au mirat de aceasta şi nu s-au bucurat, ci s-au întristat când au văzut că demonii au intrat în turma de porci şi s-au aruncat în apă. La această pagubă minoră, paznicii i-au chemat pe toţi sătenii să vadă aceasta şi I-au cerut să plece de la ei. Sfântul Evanghelist Luca spune că l-au văzut pe demonizat întreg la minte după vindecare. Deci, uneltirea diavolului poate duce la pierderea raţiunii, a minţii, a stăpânirii de sine”, a subliniat ierarhul. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Armonia” din Constanța.
După Sfânta Liturghie, preotul bisericii medieșene, Flaviu Gabriel Fleșer, a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere a activității misionare și pastorale de până acum. În continuare, ierarhul a înmânat burse de merit pentru cinci elevi de liceu și cinci elevi de clasa a VIII-a din Mediaș cu rezultate remarcabile la învățătură. Bursele de merit „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” sunt oferite de biserica medieșeană, prin preotul Flaviu Gabriel Fleșer, pentru a încuraja tinerii merituoși să-și continue studiile și pentru a le răsplăti eforturile la învăţătură.