În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Liturghie arhierească la Brebi în a doua zi din an
În a doua zi din anul 2011, PS Petroniu a dăruit tuturor credincioşilor Parohiei Brebi arhiereasca binecuvântare, adresându-le totodată urări de pace, sănătate, împlinirea dorinţelor şi bucurii duhovniceşti în noul an.
În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Brebi, Protopopiatul Zalău, parohie păstorită de pr. Septimiu Gudea, contabil al Episcopiei Sălajului. Localitatea Brebi este aşezată la poalele Muntelui Meseş, în apropiere de culmea Măgurii, unde se găseşte cetatea romană Porolissum. La vechiul castru roman Porolissum se află una dintre primele basilici creştine, dacă nu chiar cea mai veche, de pe teritoriul ţării noastre. Satul Brebi este atestat documentar la 1385, sub numele de Beryd, apoi, în 1423, ca "Villa Olahis Bred". Numele pe care îl poartă astăzi este Brebi, sub această formă găsindu-se începând cu 1930. În 1992 s-a finalizat ridicarea bisericii Cu toate că biserica veche din lemn este cea mai impunătoare biserică de acest fel de pe această vale, s-a dovedit a fi neîncăpătoare, mai ales la praznicele mari de peste an. În 1988, în timpul slujirii părintelui Vasile Rus, sătenii, împreună cu vrednicul preot, au hotărât să înceapă zidirea unei noi biserici, în apropierea celei vechi. Cărămida necesară a fost făcută în cuptoare construite special pentru acest scop, în apropierea satului. Unicitatea bisericii constă în faptul că a fost concepută cu subsoluri, unde au fost planificate încăperi pentru magazii, arhivă, încălzire centrală, o încăpere pentru sala de şedinţe, chiar şi o criptă pentru familia preotului. La ridicarea noului lăcaş a participat întreaga comunitate ortodoxă: bătrâni, tineri şi chiar copii, lucrându-se în trei schimburi. După multă trudă şi jertfă, s-a reuşit ridicarea şi acoperirea noii biserici, în 1992. În acelaşi an, pr. Vasile Rus s-a transferat în satul natal, Cristolt, urmându-i, pentru a duce mai departe misiunea, tânărul preot şi actualul paroh Septimiu Gudea. Biserică sfinţită în 2007 Din 1992, din cauza vremurilor neprielnice din punct de vedere material, ritmul construirii a încetinit, dar chiar şi aşa, în anii care au urmat, s-au făcut lucrări importante, precum introducerea curentului electric şi tencuirea exteriorului în terasit. A urmat padimentarea lăcaşului de cult, realizarea mobilierului şi ridicarea unui iconostas. În 1997, serviciile religioase au început a se săvârşi în noul lăcaş, iar acest moment important a dat un nou impuls credincioşilor. În 1999 s-a început pictarea bisericii în tehnica frescă, stil bizantin, de Adrian Talos, fiu duhovnicesc al parohiei. În 2007, la 28 octombrie, credincioşii au avut bucuria aşteptată de aproape douăzeci de ani, săvârşindu-se sfinţirea noii biserici de Preasfinţitul Petroniu, pe atunci Arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului şi Sălajului.