Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană din Sibiu
Credincioşii din Sibiu au avut posibilitatea de a participa, în Duminica a 4-a după Paşti, la Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.
Slujba religioasă a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul ortodox român al Europei Occidentale şi Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a catedralei, dirijată de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza.
În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Nicuşor Popa a fost hirotonit preot pentru Parohia Fântânele, Protopopiatul Sălişte, judeţul Sibiu.
Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif, care a tâlcuit Evanghelia citită în această duminică, a Vindecării slăbănogului de la Vitezda.
„Rugăciunea noastră, oricât de tainică ar fi ea, Dumnezeu o ascultă. «Ce vrei să-ţi fac? Vrei să te vindeci?», ne întreabă şi pe noi Dumnezeu. Sigur că uneori ne răspunde, alteori nu ne răspunde, dar de fiecare dată Dumnezeu ia aminte la rugăciunea noastră şi ceea ce este bine pentru noi Dumnezeu ne rânduieşte. Acest om bolnav de 38 de ani, rugându-se, s-a întărit în răbdare, în încredere faţă de Dumnezeu şi iată, spre sfârşit, dobândeşte mila şi dragostea lui Dumnezeu, pentru că, odată cu vindecarea lui şi cu vindecarea oricărui bolnav, inima celui vindecat este inundată de dragostea lui Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.
La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu şi-a exprimat bucuria de a sluji împreună cu ierarhul care păstoreşte românii din comunităţile Europei Occidentale şi Meridionale, în anul închinat de Patriarhia Română pastoraţiei din diaspora românească: „Anul acesta, Biserica noastră şi-a îndreptat atenţia anume spre lucrarea pe care o îndeplinim şi în afara hotarelor ţării, unde trăiesc credincioşii noştri. Am slujit şi eu de multe ori la Înaltpreasfinţia Sa în eparhie şi în alte părţi şi am văzut câtă dragoste au aceşti oameni care altceva mai bun decât întâlnirea lor la Sfânta Liturghie, în comunităţile lor, nu mai au. Cu atât mai multă bucurie este atunci când în comunităţile respective apare şi ierarhul. Este o responsabilitate a noastră, a clerului, de a avea grijă de credincioşii noştri”.