La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Liturghie arhierească la Mănăstirea Cozia
În Duminica Lăsatului sec de carne, a "Înfricoşătoarei Judecăţi", Înalt Preasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la Sfânta Mănăstire Cozia, din judeţul Vâlcea.
Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii, în seara zilei de 26 februarie, continuând a doua zi cu Acatistul "Domnului nostru Iisus Hristos" şi cu Sfânta Liturghie. În timpul Sfintei Liturghii au fost hirotoniţi monahul Iachint Ilie Paştiu întru ierodiacon şi părintele ierodiacon Porfirie Doru Vasile Mihai întru ieromonah. După slujbă, IPS Arhiepiscop Gherasim a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a explicat pericopa evanghelică duminicală, arătând că fiecare credincios trebuie să lucreze cu frică şi cu cutremur propria mântuire, pentru a ajunge să dea răspuns bun la Înfricoşătoarea Judecată a lui Hristos. Răspunsurile la strană, în timpul Sfintei Liturghii, au fost date de corala "Axios" a Mănăstirii Cozia. La eveniment au mai participat: părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului şi stareţ al Mănăstirii Cozia, părinţii stareţi de la Mănăstirile Turnu şi Stănişoara, precum şi numeroşi credincioşi din Călimăneşti şi din ţară. (Arhid. Ioan Liviu Găman)