În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Liturghie arhierească la Paraclisul „Sfinţii Voievozi“ din Târgu Jiu
În cea de-a treia Duminică a Postului Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Voievozi“ din municipiul Târgu Jiu.
În cuvântul de învăţătură, rostit la finalul slujbei, IPS Părinte Irineu a vorbit despre dimensiunea mântuitoare a Sfintei Cruci în viaţa credincioşilor, armă duhovnicească împotriva puterilor vrăjmaşe în vremea Postului Mare. „Să continuăm Sfântul şi Marele Post, cu nădejdea ajungerii la Sfânta Înviere. În această mare bucurie, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască pace, sănătate şi multă împlinire sufletească! Feriţi-vă de cei ce caută să semene rătăcire în mijlocul vostru. Staţi neclintiţi în învăţătura cea dreaptă şi ascultaţi cuvântul Mântuitorului Hristos, Care S-a răstignit pe Cruce, îmbrăţişând întreaga lume. Să iubim Sfânta Cruce pentru că este locul de jertfă prin care a mântuit neamul omenesc! Iubeşte Crucea şi o păstrează întotdeauna cu sfinţenie! Sfânta Cruce este semnul care va veni pe norii cerului, va veni la sfârşitul veacurilor, când Dumnezeu va judeca viii şi morţii“, a spus IPS Irineu.
Biserica „Sfinţii Voievozi“ a fost ctitorită în sec. al XVIII-lea, pe locul unei bisericuţe de lemn În decursul timpului a purtat multe denumiri: „Biserica Neguţătorilor“, „Biserica Domnească“ sau „Mănăstirea Domnească“. În anul 1960, a fost închisă cultului, pentru ca la începutul anilor â80 să fie redeschisă ca muzeu. A fost redată cultului la data de 24 decembrie 1989, ulterior fiind integrată într-un amplu program de restaurare. (Prof. Vasile Gogonea)