Corala „Armonia” din Constanţa a susţinut pentru al treilea an consecutiv un concert de colinde în Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” şi „Sfântul Bartolomeu” din Braşov. Organizat cu binecuvântarea
Liturghie arhierească la Sibiu
Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în ziua de cinstire a Sfântului Arhidiacon Ştefan, la Biserica "Naşterea Domnului" din Sibiu, lăcaş de cult construit în ultimii ani şi unde se află în plină desfăşurare lucrările de pictură.
A treia zi de Crăciun a fost specială pentru credincioşii Bisericii "Naşterea Domnului" din Sibiu, pentru că au avut posibilitatea să se roage la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Ardealului. Sărbătoarea a fost o prelungire a hramului lăcaşului de cult, o capodoperă arhitecturală şi un centru social de căpătâi în Sibiu, deoarece de ani buni, la demisolul bisericii se află o cantină socială unde, în fiecare zi, 50 de persoane nevoiaşe primesc gratuit hrană. Lăcaşul de cult s-a umplut de sărbătoarea întâiului mucenic al Bisericii. Costumele populare îmbrăcate de tineri şi vârstnici, dar şi colindele interpretate de oameni apropiaţi bisericii sibiene au creat o atmosferă de mare praznic. IPS Laurenţiu a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din care n-au lipsit parohul bisericii şi protopopul de Sibiu, părintele Ioan Coşa, pr. prof. dr. Vasile Grăjdian de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, părintele Constantin Mitea de la Biserica "Buna Vestire" din oraş, precum şi alţi preoţi din împrejurimi. "Un om plin de duh" În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a evocat personalitatea primului arhidiacon şi mucenic al Bisericii creştine şi a expus momentul în care a fost ucis pentru Hristos. "Sfântul Arhidiacon Ştefan a fost un om plin de duh şi un iubitor de Hristos. Era atât de vrednic în viaţa sa duhovnicească, încât făcea minuni. Cea mai mare minune pe care a făcut-o şi care i-a atras şi condamnarea la moarte prin lapidare a fost mărturisirea pe care a făcut-o el, o mărturisire a iubirii de Dumnezeu şi apropierii omului de cer. El a mustrat pe cei care se pretindeau a fi cei mai vrednici şi primi în Împărăţia cerurilor. În momentul în care i-a mustrat, aceştia erau plini de ură şi-l priveau ca pe un duşman şi aşteptau clipa ca să-l prindă cu ceva şi să-l poată osândi la moarte. Pentru că l-a iubit mai mult pe Hristos decât cei care îl condamnau, Sfântul Ştefan a făcut o mărturisire, a descoperit o realitate de care se poate împărtăşi firea umană, anume să vadă slava lui Dumnezeu. Apropiindu-se martirajul său, a mărturisit: "Iată, văd Cerurile deschise şi Slava lui Dumnezeu". Abia au aşteptat duşmanii lui o astfel de pricină, ca să îl acuze de blasfemie, de hulă împotriva lui Dumnezeu, aşa cum a fost acuzat şi Mântuitorul", a spus IPS Laurenţiu. La final, părintele protopop Ioan Coşa a mulţumit IPS Laurenţiu pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor din parohie, pentru dragostea şi ataşamentul pe care ierarhul le are faţă de această biserică, unde frumuseţea slujbelor se împleteşte cu mila creştină şi iubirea semenului. Ziua de praznic s-a încheiat cu agapa frăţească, care a fost organizată în cantina socială de la demisol.