De sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, săvârșind
Liturghie misionară în satul Covasna
Membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Iaşi s-au întâlnit duminica trecută cu atorenii din Dorohoi şi au participat împreună la Sfânta Liturghie în satul Covasna, la Biserica „Sfânta Treime“. Prilejul acestei frumoase comuniuni întreite dintre cele două filiale ATOR şi enoriaşii parohiei gazdă nu a fost însă unul întâmplător.
Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Iaşi organizează, la fiecare patru săptămâni, vizite la parohiile din satele învecinate Iaşului. Invitaţi de preoţi şi de unii tineri care deja au luat parte la activităţile organizate de ei, atorenii s-au bucurat să participe la Sfânta Liturghie împreună cu cei pe care nu-i văd atât de des. Astfel, ei reînnoiesc legăturile deja existente şi îşi fac de multe ori noi prieteni în parohiile la care merg. Şi, nu de puţine ori, prietenii aceştia devin în scurt timp membri activi ai asociaţiei.
Prietenie între filialele ATOR
Dintre cei 25 de tineri care au oferit în strană răspunsurile la slujbele din parohia Covasna, aproape jumătate au venit din filiala Dorohoi. Legătura care s-a creat între grupul atorenilor din Iaşi şi tinerii din restul filialelor este vie şi dă roade bune, concretizate prin iniţiativele tot mai multe şi mai îndrăzneţe, cât şi prin activităţile diversificate la nivel local. Liceenilor din Dorohoi li se putea citi în priviri entuziasmul când au venit în această duminică la Iaşi să îşi revadă prietenii, iar apoi au mers împreună în comuna Costuleni pentru slujba misionară. Cu siguranţă, bucuria lor se va concretiza în preluarea acestei tradiţii şi la ei acasă. Tinerii din Iaşi au ajuns de multe ori să participe la activităţi organizate exclusiv de filialele din satele şi oraşele mai mici. Acest lucru dovedeşte că dorinţa tinerilor de a fi activi în Biserică şi în societate s-a concretizat deja şi sporeşte din ce în ce mai mult, având la bază o prietenie autetică.
De fiecare dată când au venit atorenii la strană, enoriaşii parohiei au afirmat că sunt mai bucuroşi, mai atenţi şi mai emoţionaţi decât de obicei. Chipurile şi vocile care inspiră curăţie, iile albe cusute cu flori şi deschiderea pe care o au aceşti tineri când se adună în faţa lui Dumnezeu creează o impresie cu adevărat frumoasă. Gazdele de duminica trecută ale membrilor ATOR au rămas cu acelaşi gând, la rugăciune, dar şi după slujbă, la masă şi la vorbă, simţind cu toţii că sunt mai tineri şi mai buni. Tocmai pentru acest motiv atorenii pot fi numiţi mici misionari: ei sporesc în jurul lor comuniunea şi dragostea. (Irina Vaida)