Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
Locul unde a fost botezat Iisus, deschis publicului larg
Statul Israel a deschis un spaţiu pe malul râului Iordan unde se crede că ar fi avut loc Botezul Domnului de către Sfântul Ioan. Deşi este unul dintre cele mai importante locuri ale istoriei creştine, acesta a fost închis publicului larg de când regiunea respectivă a fost preluată de israelieni de la statul iordanian. Unul dintre motivele principale pentru care situl nu a putut fi vizitat până acum constă în faptul că terenul respectiv era plin de mine de război, iar curăţarea sa a necesitat o lungă perioadă de timp.
Zona din râul Iordan unde se crede că a avut loc Botezul Domnului este considerată drept un loc de controverse aprinse între Israel şi Iordania, deoarece este revendicată oficial de ambele state. Agenţia de ştiri Associated Press a declarat că refacerea zonei respective astfel încât să reprezinte un loc turistic agreabil a costat statul israelian aproximativ 2,3 milioane de dolari. O mare parte din această sumă a fost utilizată pentru a curăţa terenul de minele de război, care ar fi pus în pericol viaţa turiştilor dacă situl ar fi fost deschis mai devreme spre vizitare. Silvan Shalom, ministrul israelian pentru dezvoltare regională, a fost prezent la ceremonia de deschidere a sitului. Oficialii palestinieni şi iordanieni au refuzat să participe la acest eveniment şi au protestat faţă de aceasta. Khouloud Daibes, ministrul palestinian al turismului, a declarat: "Aceasta este o regiune aflată în teritoriile ocupate şabuzivţ şi noi considerăm toate acţiunile autorităţilor israeliene asupra zonelor palestiniene drept ilegale şi parte a efectelor ocupării şi a monopolului israelian asupra resurselor noastre istorice şi turistice". Pe de altă parte, autorităţile iordaniene au protestat de asemenea, declarând că locul unde a fost botezat Iisus se află pe partea de râu care aparţine statului lor. Determinarea cu exactitate a locului unde a fost botezat Iisus nu poate fi făcută. În momentul de faţă, este dificil de estimat în ce măsură autorităţile israeliene, palestiniene şi iordaniene au dreptate şi care dintre acestea pot revendica în mod practic regiunea unde se crede că a avut loc Botezul Domnului.