Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Luna mai 2017 la Palatul Patriarhiei
Luna mai a adus la Palatul Patriarhiei peste 7.000 de turiști atât din România, cât și din alte țări, precum Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Spania, Belgia, Italia, Germania, Austria, Irlanda, Marea Britanie, Rusia, Israel, SUA, Canada, China, Japonia și Thailanda.
Printre turiști s-au aflat mai multe grupuri de elevi. O parte dintre aceștia au vizitat Palatul Patriarhiei în cadrul programului educațional „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, dintre care îi menționăm pe elevii din clasa a X-a de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Un alt grup a fost acela al elevilor și profesorilor din mai multe țări europene veniți în România prin intermediul programului Erasmus, în cadrul proiectului Theatre Unites Europe, organizat de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște. Amintim și vizita unui grup de studenți din Germania, care studiază timp de un semestru la Facultatea de Teologie protestantă de la Sibiu.
Aflați în România prin intermediul proiectului „Cunoaște-ți țara”, la Palatul Patriarhiei au sosit și două grupuri de turiști din Republica Moldova.
Cu prilejul hramului istoric al Catedralei Patriarhale, „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”, Palatul Patriarhiei a fost vizitat și de câștigătorii Concursului „Icoana şi Şcoala mărturisirii”. Cu această ocazie, ei au fost premiați în cadrul solemnității de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Palatul Patriarhiei a avut onoarea să primească în luna mai vizita Comisarului european pentru Politici Regionale, doamna Corina Crețu, care a apreciat lucrările efectuate în cadrul proiectului „Lucrări de restaurare, consolidare și protecție a Monumentului Palatul Patriarhiei București”. Proiectul a fost derulat efectiv în perioada 1 martie 2014 - 28 decembrie 2015 și a fost finanțat din Fonduri Structurale în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.
Au mai avut loc Congresul internațional de teologie „Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine”, Conferinţa naţională „Unitate dogmatică şi specific naţional în pictura bisericească” și Conferința pastoral-misionară semestrială de primăvară cu tema: „2017 - Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești” pentru clericii din București și din județul Ilfov.
Turiștii sosiți la Palatul Patriarhiei au vizitat și Catedrala Patriarhală.
Pe parcursul vizitei pe Colina Bucuriei, turiștii au fost însoțiți de ghizii Ansamblului Patriarhal, care i-au îndrumat în descoperirea istoricului acestor locuri, prezentându-le totodată informații despre activitatea Bisericii Ortodoxe Române.