Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Mănăstiri închinate Maicii Domnului în Arhiepiscopia Râmnicului
Mâine, de praznicul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“, mai multe biserici şi mănăstiri din Arhiepiscopia Râmnicului îşi serbează hramul. Între acestea se numără, după cum informează arhiram.ro, Mănăstirea Turnu. Aceasta se află în localitatea Călimăneşti, la 20 de kilometri nord de municipiul Râmnicu Vâlcea. Biserica veche a fost construită în anul 1676, de către Mitropolitul Varlaam al Ţării Româneşti, fost Episcop al Râmnicului. Vechea biserică are hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului“. Biserica mare, ridicată între anii 1897 şi 1901, de către Episcopul Gherasim Timuş, care a refăcut întregul ansamblu monahal, este inchinata Schimbării la Faţă. Mănăstirea are obşte de călugări.
Sărbătoare este şi la Mănăstirea Iezer care se află în satul Cheia, din Băile Olăneşti, la 20 de kilometri vest de municipiul Râmnicu Vâlcea. Schitul Iezer este una dintre cele mai izolate sihăstrii din nordul Olteniei. Primii ctitori ai acestui sfânt locaş sunt Radu cel Mare (1377-1383) şi fiul său Mircea cel Bătrân (1386-1418). În anul 1559, schitul a fost refăcut de către voievodul Mircea Ciobanu, împreună cu soţia sa, doamna Chiajna, fiica voievodului Petru Rareş (1527-1546). Mănăstirea are obşte de maici.
De asemenea, Schitul Dobruşa se află în satul Dobruşa, comuna Zlătărei, la 7 kilometri de oraşul Drăgăşani şi la 60 de kilometri spre sud de municipiul Râmnicu Vâlcea. Biserica schitului, închinată Intrării în biserică a Maicii Domnului, este una dintre cele mai vechi fundaţii monahale din Oltenia. Mănăstirea are obşte de călugări.