Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop‑vicar patriarhal, a săvârșit vineri, 27 decembrie 2024, în ziua de pomenire a Sfântului Arhidiacon Ștefan, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din
Manifestări dedicate Sfinţilor Trei Ierarhi la Galaţi
Ca în fiecare an, spre sfârşitul lunii ianuarie, Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi", în colaborare cu Şcoala Generală Nr. 28 "Mihai Eminescu" din Galaţi, desfăşoară diferite activităţi educaţionale şi cultural-misionare în cinstea sfinţilor ocrotitori, sărbătoriţi la 30 ianuarie.
Miercuri, 26 ianuarie, Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat lucrările de renovare şi restaurare derulate în cadrul Şcolii Generale Nr. 28 "Mihai Eminescu" din municipiul Galaţi, prin stropirea cu agheasmă, înconjurat de un sobor de preoţi, de conducerea acestei instituţii de învăţământ, de cadre didactice, în prezenţa a numeroşi elevi şi tineri care învaţă în această şcoală. Ca semn al mulţumirii şi aprecierii deosebite, aceştia din urmă au pregătit un moment cultural-artistic, ce a constat în prezentarea de scenete, poezii şi cântece, în cinstea Sfinţilor Vasile, Grigorie şi Ioan Gură de Aur, ocrotitorii spirituali ai şcolii şi ai parohiei din care aceasta face parte. Elevii acestei şcoli participă activ la toate activităţile Parohiei "Sfinţii Trei Ierarhi", în domeniile social, filantropic, pastoral-misionar şi nu în ultimul rând pedagogic-educaţional, inclusiv la programele naţionale "Hristos împărtăşit copiilor" şi "Alege şcoala!". Bibliotecă cu peste 12.800 de volume Şcoala "Mihai Eminescu" funcţionează cu 22 de săli de clasă, trei dintre ele fiind laboratoare cu aparatură specializată, cu materiale didactice aferente: laboratorul de fizică, de chimie, de biologie, precum şi cinci cabinete specializate: limba şi literatura română, limba franceză, geografie, informatică şi psihologie. Biblioteca şcolii are peste 12.800 de volume şi un ambient propice lecturii, funcţionând cu un program permisiv, astfel încât cei mici şi cei mari să aibă acces la cartea dorită. Bogăţia şcolii este dată nu numai de substratul material, ci şi de cel spiritual, pentru că aici este locul unde se pun întrebări şi se caută răspunsuri. La toate acestea răspund cu pasiune şi dăruire 39 de cadre didactice, 14 învăţători şi 25 de profesori. Dăruirea şi profesionalismul sunt reliefate în succesul de care elevii şcolii s-au împărtăşit la marile sau la micile competiţii, olimpiade, admitere, concursuri interdisciplinare, unde au fost mereu în fruntea clasamentelor. La finalul programului a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru cadrele didactice adormite în Domnul, care şi-au dedicat întreaga viaţă procesului pedagogico-educativ, în vederea formării tinerelor caractere şi personalităţi. Totodată, s-a săvârşit şi o slujbă de mulţumire pentru întreaga activitate desfăşurată până în prezent.