În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Mărturisire a credinţei în cetate
Tineri din cadrul Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români şi Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filialele Bucureşti, au organizat sâmbătă, 12 decembrie, o nouă ediţie a „Marşului Colindătorilor”.
Acest marş al colindătorilor, care a avut loc din Piaţa Romană până în Piaţa Universităţii din Capitală, nu a fost doar o mărturisire cu bucurie a Naşterii Domnului, ci şi o pioasă amintire a eroilor neamului românesc. Marşul colindătorilor, început în decembrie 1993, „este în memoria studenţilor, tinerilor şi a tuturor celor care s-au jertfit atunci, în ‘89 -’90, şi pe acest loc, întrucât aici s-au pus crucile ce amintesc de evenimentul acesta şi este firesc ca, la finalul colindului, să se facă o rugăciune de pomenire a celor care s-au jertfit pentru noi“, a explicat pr. Vasile Gavrilă, de la Biserica „Sfântul Nicolae”-Ghica, paraclis universitar. Împreună cu pr. Gavrilă s-au implicat în organizarea evenimentului și au oficiat slujba de pomenire pr. Ciprian Georgian Tudor, preşedinte LTCOR, filiala sector 2, diac. Adrian Oancea, preşedinte LTCOR, filiala sector 4, şi pr. Marcel Stavără, de la Biserica Icoanei. „Suntem bucuroşi că putem să mărturisim tradiţia noastră ortodoxă, colindele pe care le cântăm cu mare bucurie în perioada aceasta şi, totodată, să ne amintim de eroii noştri care, iată, s-au jertfit aici, pe locurile acestea, pentru libertatea credinţei şi a poporului român“, a explicat pr. Ciprian Georgian Tudor, preşedintele LTCOR, filiala sector 2.
La atmosfera de sărbătoare s-au alăturat nu doar tineri, ci şi credincioşi de toate vârstele. Pe lângă bucuria colindului, recunoştinţa pentru jertfa şi darul nepreţuit al libertăţii, pe care îl avem în zilele noastre, sunt sentimente care au încălzit inimile tuturor, în ciuda temperaturii scăzute. „M-am bucurat nespus şi vin la marş în fiecare an, de patru ani încoace. Îmi dau seama ce mare bucurie e că putem să cântăm colinde liberi şi, cum ne spunea pr. Vasile de atâtea ori, să ne aducem aminte de jertfa celor care au murit în ‘89 pentru noi. Colindele sunt o bucurie în sine, nu numai că le cântăm pe stradă. Împărtăşim tuturor dragostea aceasta“, ne-a mărturisit Ioana, o tânără de la biserica studenţească „Sfântul Nicolae”-Ghica.