De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Mesaj al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie - filiala Suceava
Şi noi, ca şi dumneavoastră, ne dorim ce este mai bun pentru educaţia copiilor noştri.
Şi noi, ca şi dumneavoastră, ştim că educaţia fără componenta spirituală nu poate forma caractere şi identităţi puternice.
Şi noi, ca şi dumneavoastră, suntem convinşi că unele aspecte, care ţin de predarea religiei în şcoală, sunt perfectibile şi merită să luptăm împreună pentru aceasta.
Semnând acum, în al doisprezecelea ceas, pentru ora de religie ne asigurăm că nu aruncăm „apa din albie cu tot cu copil“.
Ora de religie nu este doar a noastră sau doar a copiilor noştri, ci şi a generaţiilor viitoare. Prin urmare, decizia de a o păstra în şcoală înseamnă a spune „DA“ unei educaţii complete, la standarde comparabile cu cele din Germania, Austria, Finlanda şi alte ţări europene.
Pe 6 martie 2015 se împlinesc 70 de ani de la instaurarea brutală a comunismului în România, cu sprijinul tancurilor sovietice. A fost începutul unei perioade de mari suferinţe şi de prigonire a religiei, inclusiv alungarea ei din şcoală şi din spaţiul public. Punerea din nou sub semnul întrebării a orei de religie, indiferent sub ce formă, ne îngrijorează şi nu ne poate lăsa indiferenţi.
Ne amintim că studierea religiei a fost reintrodusă în programa şcolară prin jertfa tinerilor din 1989.
Acum depinde doar de SEMNĂTURA NOASTRĂ!
Valeriu Gavrilovici, medic, preşedinte;
Corina Georgeta Istrătoaie, inginer, vicepreşedinte;
Mihaela Mihordea, medic, vicepreşedinte;
Elena Simona Spătaru, avocat, vicepreşedinte;
Bogdan-Haralambie Curalariu, asistent social, secretar;
Adriana Kurtoglu, economist, cenzor.